12 March 2013

Rugaciunea... Zilei!

Aceasta a fost o rugaciunea spusa in Kansas, la deschiderea Sesiunii Senatului ( cu citiva ani in urma). Este evident ca rugaciunea are inca darul sa supere unii oameni. Cind pastorul Joe Wright a fost intrebat sa deschida noua sedinta de lucru a Senatului cu rugaciune, se astepta toata lumea la generalitatile obisnuite, in schimb, iata ce au auzit:

"Tata Ceresc, venim in fata Ta astazi sa iti cerem iertare si sa iti cerem calauzire. Noi cunoastem Cuvintul Tau care spune "vai de cei ce spun raului bine", dar asta este exact ce am facut noi.

Ne-am pierdut echilibrul spiritual si ne-am intors valorile pe dos. Am exploatat pe cei saraci si i-am zis acestei exploatari, loterie. Am premiat pe cei lenesi si am numit-o ajutor social. Am omorit pe cei care inca nu se nascusera si am zis ca asta este dreptul nostru de a alege.

Apoi am impuscat pe cei care performau avorturi si am zis ca este justificabil. Am neglijat sa ne disciplinam copii si am zis ca ii crestem cu stima personala (self esteem). Am abuzat puterea care ne-a fost data si am numit-o politica. Am luat bunurile ce nu ni se cuveneau si am zis ca aia este ambitie.

Am poluat aerul cu profanitati si pornografie si am numit asta libertate de expresie. Am ridiculizat valorile care au rezistat timpului pe care le-am mostenit de la stramosii nostrii si am zis ca noi sintem mai luminati.

Oh, cauta in inima noastra astazi, Dumnezeule, curata-ne de orice pacat si elibereaza-ne.
Amin!!!!
…………………………..
Raspunsul a fost imediat. Un mare numar de legislatori au iesit afara in timpul rugaciunii in semn de protest. In urmatoarele sase saptamini, Central Christian Church unde era pastor Rev Wright a fost inundata de peste 5.000 chemari telefonice, cu numai 47 dintre ele fiind raspunsuri negative. Si Biserica a primit cereri pentru o copie a acestei rugaciuni chiar din indepartata India si Africa si Korea.

Comentatorul Paul Harvey a citit aceasta rugaciune in programul sau de radio numit "The rest of the story"… si raspunsul a fost uimitor de mare in raport cu alte programe interesante ce le-a avut.

…………………………

Gindul meu este ca …poate rugaciunea asta se potriveste situatiei de acum din America, mai mult ca oricind. Ceea ce avem nevoie este sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne ierte de toate rautatile noastre, de faradelegile savirsite si apoi sa ne elibereze …inainte de a fi legati permanent; sa ne lumineze, inainte ca norul sa se aseze deasupra noastra …

Si din cite inteleg , o astfel de rugaciune are nevoie si Romania , unde valorile sint si ele intoarse pe dos si cei de la putere sint ocupati doar cu propriile buzunare . Doamne ai mila de copii Tai de pretutindeni, intelepteste-ne ca sa putem trai frumos si facindu-ti cinste, luminind si sarind locul unde sintem...

No comments: