19 March 2013

CALATORIND PRIN VIATA...


    Azi dimineata ascultam la Ravi Zacharias…si asta nu-i o noutate. Imi place mult cum gindeste omul asta si abia ma tin dupa gindurile lui atit este de intens. Dar cite un graunte de intelepciune tot mai culeg si eu , chiar daca nu retin chiar tot ce spune. Zicea el ca Deutronom 8 este un text de unde Domnul Isus a citat cel mai mult …si textul vorbeste despre calatoria evreilor prin desert, cind Dumnezeu i-a dus roata, roata prin nisipul fierbinte ca sa-i umileasca , sa ii faca sa sufere de foame si apoi sa-i hraneasca cu mana. Asisdelea zicea el ca este nevoie ca sa suferim in viata si noi ca sa intelegem rostul vietii pe pamint. Ca mai toti avem o imagine falsa despre scopul vietii noastre.
      Un tip bogat…care ajunsese sa aiba tot succesul pe care si l-a dorit in viata a fost intrebat cum vede viata de la inaltimea la care statea din punct de vedere social, financial, etc. Si el a raspuns ca…ar fi vrut ca cineva sa-i fi spus din vreme sa nu se zbata sa ajunga acolo sus ca acolo sus n-o sa gaseasca absolut nimic. De unde concluzia ca alergam intr-una fara sa ne bucuram de calatorie…sau alergam catre un punct mort in loc sa alegem bine destinatia.
     Ravi zicea ca uneori vrem cu tot dinadinsul sa scoatem pe cineva dintr-un moment critic de suferinta cind de fapt Dumnezeu ne aduce pe fiecare din noi la astfel de momente pentruca acele momente numai pot sa faca o schimbare in noi si schimbarea este absolut necesara.
     Azi dimineata am ajuns la lucru si vorbeam cu Tom, unul dintre tehnicienii cu care lucrez. Acu’ vreo citeva saptamini, nepotelul lui de 2 ani a murit. Bunica lui ( celalalt set de bunici) i-a dat din gresala in loc de apa sa bea o solutie de curatat aluminiu. Solutia fusese pusa intr-o sticla de apa si ea a crezut ca-i da baietelului apa sa bea. O asa tragedie nu se poate explica…si totusi cind i-am povestit ce zicea Ravi, l-am vazut cum cintareste lucrurile in minte si mi-a spus…
-Asa este…eu vad din tragedia noastra ca Dumnezeu lucreaza la noi. M-am schimbat si eu…si vad cum a schimbat si pe cei din jurul meu.
Tipul asta avea o parere proasta despre oamenii de la lucru- dar cind am auzit ce i s-a intimplat, grupul nostru, am adunat bani, am trimis flori, am donat vacanta , am trimis mincare…am fost toti in jurul lui si omul a simtit ca este iubit si apreciat. A venit inapoi la lucru si mi-a spus ca are alti ochi cu care se uita in jur. Astazi mi-a zis ca tragedia asta a schimbat familia lui intreaga. La inmormintare li s-a spus unde este micutul Jack- si ca daca vor sa-l mai vada trebuie sa faca tot posibilul sa ajunga acolo. Si este un singur drum…o singura cale, o singura usa…Isus Christos.
     Doamne ajuta-ne sa intelegem voia ta pentru noi…sa nu ne agitam degeaba cind ne porti prin desert…sa ne amintim ca la capatul calatoriei ne asteapta Canaanul promis…si daca tot calatorim…sa ne bucuram de locurile pe unde ne duci…

No comments: