09 March 2013

ADEVARATA PROSPERITATE

de Joe Stowell
tradus Rodica Botan

Cu citiva ani in urma, marele imperiu bancar, Citicorp, a emis o serie de billboards (anunturi uriase ) despre bani, cum ar fi:" Banii schimba miinile…ai grija sa nu schimbe si …celelalte partil!" si…"Daca oamenii spun ca esti facut din bani, ar fi timpul sa iti revizuiesti ...personalitatea." Si cu asta, o noua perspectiva cu privire la bogatii a fost adusa la vedere.

Dumnezeu are o interesanta si surprinzatoare atitudine vizavi de bogatii. Din perspectiva Lui poti sa fi "stabil" cind e vorba de comorile pamintesti dar sa fi in stare de saracie a sufletului. Sau poti sa fi sarac in cele pamintesti si sa fi nemaipomenit de bogat dupa standardul Lui Dumnezeu.

Puterea distorsionata a bogatiilor pamintesti ne aminteste de povestea tinarului bogat. Dupa o discutie cu Domnul Isus despre viata eterna, Domnul Isus ii spune sa-si vinda posesiunile, sa le dea saracilor si sa-L urmeze. Din nefericire, tinarul acela a plecat foarte trist de acolo…pentruca era foarte, foarte bogat. (Marcu 10:22). Acest lucru a fost folosit de Domnul Isus ca o lectie pentru ucenicii Sai…"cit de greu este pentru cei bogati sa intre in Imparatia Cerurilor…" (versetul 23).

Asta nu pentru ca Isus este impotriva bogatiilor. Doar ca El este indurerat pentru faptul ca iubim alte lucruri mai mult decit il iubim pe El. Putem lucra greu si sa facem bani multi, dar cind banii sau lucrurile materiale pun stapinire pe noi, si ele sint singura noastra ocupatie…este clar ca Domnul Isus nu este cel mai important. Punindu-L insa pe El in capul listei noastre de prioritati, este cheia adevaratei prosperitati.

……………….

"Cel ce poseda tot ceea ce poate lumea sa-i ofere si-a atins fiecare scop ce l-a facut in viata; cu toate astea viata lui nu este decit un faliment - pentruca a uitat de sufletul lui." Denison

No comments: