05 March 2013

LEGAT DE TARUS...



    A venit circul in oras... Imbulzeala mare, sute de curiosi. M-am dus si eu...ca doar nu vine circul in orasul meu in fiecare zi. Imi plac elefantii. Se spune ca elefantii au o memorie fantastica. Am auzit ca un elefant a recunoscut pe un ingrijitor care s-a purtat rau cu el, dupa 20 de ani...si la vederea lui s-a infuriat a devenit agresiv si l-a calcat in picioare.
    Asa ca , atunci cind vine circul in oras ma duc inainte de spectacol sa vad elefantii. Erau legati, ditamai matahalele de citeva tone ( 20 daca nu ma insel) fiecare de cite un tarus pe care daca te opintesti il scoti cu siguranta de la locul lui cit ai zice "peste". Si animalele astea stateau legate de tarus ca si cind nu s-ar fi putut misca de acolo. 
    Curioasa cum sint l-am intrebat pe ingrijitor...
-Asculta nene, nu se intimpla sa o ia animalele astea mari la picior de aci, cind le priponesti doar de un tarus pe care un elefant l-ar putea trata ca pe o scobitoare?
-Nicidecum...zise omul. Cind sint mici, abia de 300 de lb, se zbat ei si incearca sa scape , dar nu pot. Pe cind cresc se obisnuiesc cu situatia si nici nu mai incearca. Elefantul are o memorie fantastica...si isi aduce aminte ca se zbate de pomana. 
     Ca de obicei...desi n-am inteligenta elefantului...si poate nici memoria lui, am inceput si eu sa ma gindesc daca nu cumva exista ceva asemanator si in viata mea... vreun stilp de care stau legata desi mi-ar fi usor sa il scot de unde este si sa fiu libera...
................
Citeva ginduri ...
ROMANI   7 :18-25   
- Prin eforturile noastre proprii, nu ne  putem elibera de la stilpul infamiei- stilpul celui rau. Dar Domnul Isus Christos a venit si ne-a adus eliberare. Ignora stilpul... aminteste-ti ca ai fost rascumparat si eliberat.
 - In  natura  mea sint  intr-o  stare  de  subjugare... Numai  Duhul  lui  Dumnezeu  ne da intelegerea  sa venim la Cel ce ne poate deslega .
 -Daca am fi putut sa ne dezlegam singuri, nu era necesara moartea  Domnului Isus pe cruce.
 -Nu putem satisface pe Dumnezeu prin eforturi proprii, oricit am incerca. (Chiar daca ne credem un pic superiori elefantilor...)
 -Efeseni  2 : 8-9   "Caci prin har ati fost mintuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul Lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni." 
 -Dupa cit de pesimist este capitolul 7,  cind ne vedem nenorociti si legati de tarus si fara scapare,  pe atit de  triumfator  este  capitolul 8  din Romani, unde vedem OMUL DESLEGAT DE  LA TARUS  SI TRIUMFATOR IN TOATA  ELEGANTA LUI...  

    

1 comment:

Marta said...

Numai cunoscind ADEVARUL ma simt cu adevarat libera,pentruca El a zis;Eu sint Calea ,Adevarul si Viata .Si Ve-ti cunoaste Adevarul si Adevarul va va face slobozi.Stiu ca si tu cunosti acest Adevar de aceea te iubes.