12 March 2013

Inghetata - Buna Pentru Suflet...

(Anonima...traducere)
Saptamina trecuta, mi-am dus copii la un restaurant. Baietelul meu de 6 ani a intrebat daca poate el sa se roage.
Ne-am plecat cu tori capetele si el a inceput…"Dumnezeu este bun, Dumnezeu este mare. Multumesc Doamne pentru mincare si ti-as multumi si mai mult daca mami ne-ar cumpara si inghetata ca desert. Si libertate si dreptate pentru toti, Amin".
Impreuna cu risetele citorva consumatori care erau mai aproape de masa noastra, am mai auzit si remarca unei femei ..."vezi…asta este rau cu tara asta…copii de astazi nici nu stiu cum trebuie sa se roage . Auzi?! Sa se roage pentru inghetata…asta nu se face!!!"
Auzind-o , baietelul meu a bufnit in plins si m-a intrebat …"m-am rugat rau mami, o sa fie Dumnezeu suparat pe mine?"
In timp ce l-am luat in poala si l-am asigurat ca totul este bine si ca rugaciunea lui a fost perfecta si ca Dumnezeu il iubeste si nu e de loc suparat pe el, un domn mai in virsta s-a apropiat de masa noastra. I-a facut cu ochiul fiului meu si i-a spus…"Afla ca eu stiu precis ca Lui Dumnezeu i-a placut cum te-ai rugat."..."chiar?", zise fiul meu…"pe cuvintul meu de onoare" a raspuns omul…
Apoi pe soptite, in mod teatrical a adaugat aratind inspre doamna care facuse remarca jignitoare…"destul de rau ca ea nu cere lui Dumnezeu inghetata. Un pic de inghetata i-ar fi buna pentru suflet, citeodata."
In mod natural, dupa toate astea am crezut necesar sa cumpar copiilor inghetata pentru desert. Fiul meu s-a uitat la inghetata lui pentru un moment, si apoi a facut ceva care imi va ramine in memorie pentru restul vietii…
A luat cupa cu inghetata si s-a dus la masa acelei femei si i-a pus-o in fata. Cu un zimbet larg pe fata lui dulce i-a zis…"asta este pentru tine. Inghetata este buna pentru suflet, citeodata…si sufletul meu este deja bun."

1 comment:

Anonymous said...

Asta da educatie !