06 March 2013

SA INTRAM IN LUMEA LOR...

Am citit astazi ceva in "Our Daily Bread" (Piinea Zilnica) de Joe Stowell si ce am citit m-a facut sa zimbesc.

Textul era din Ioan 1:10-18. Si iata ce am citit…"Cind copiii mei erau tineri, am crezut ca o sa fie impresionati cu cele citeva succese pe care le-am avut in viata - ca o sa imi citeasca cartile si vor fi impresionati de toate angajamentele mele publice. Dar spre dezamagirea mea, am realizat ca n-au citit niciuna din cartile scrise de mine si nici idee n-aveau de toara activitatea mea care intr-un fel ma reprezenta in societate. Cind fiul cel mai mare in sfirsit mi-a citit una din carti, mi-a spus ca singurul motiv care l-a determinat sa o citeasca a fost ca sa ma opreasca sa mai comentez la oameni si sa le spun ca ei, copiii mei nu au citit nimic din ce am scris.

Sa fim seriosi - majoritatea copiilor nostri nu sint deloc impresionati cu realizarile noastre. Si singura modalitate de a avea o partasie cu ei este sa ne integram in lumea lor, ca sa ne intilnim cu ei pe teritioriul unde exista si functioneaza ei - sa jucam jocurile lor, sa fim activi in activitatile lor.

Si Domnul Isus a facut acelasi lucru. Ioan spune despre Domnul Isus…"Si Cuvintul a s-a facut trup si a locuit printre noi plin de Har si de Adevar," (Ioan 1:14) Cu alte cuvinte, El s-a coborit la nivelul nostru atunci cind a hotarit sa vina pe pamint, si acest lucru a fost premergator celei mai mari realizari ce a existat vreodata - sa lege legaturile rupte dintre lumea Lui si lumea noastra odata pentru totdeauna. Numai atunci am putut sa-I intelegem valoarea si doar atunci am putut sa-L adoram si sa-L glorificam pentru toate calitatile Lui."
……………………..
O lectie practica de o mare valoare pentru orice parinte care cauta un drum sigur catre inima copiilor lui. Sa nu asteptam sa se intersecteze drumurile lor cu ale noastre, ci sa ne oprim si sa cautam noi sa intram in lumea lor ca sa le facem cunoscute toate adevarurile pe care trebuie sa le cunoasca...

No comments: