18 March 2013

SI VINTUL POATE FI INVINS...

ISAIA 61:10
"Ma bucur in Domnul, si sufletul meu este plin de bucurie in Dumnezeul meu".


Prietenul meu mi-a spus o poveste despre doi baietei care l-au invatat o lectie profunda in timp ce conducea intr-o zi de toamna in vecinatatea strazii unde locuia. Grebla era de doua ori mai mare decit baietasul care aduna frunze in fata casei lui si gramada de frunze ce o adunase era mai inalta decit el. In expresia fetei lui puteai vedea multumirea ce o avea pentru un lucru facut atit de bine.

Dar numai ce grebla ultimele frunze si le aduna intr-o gramada uriasa cind o pala de vint venita de nu stiu unde i le imprastie in citeva secunde peste tot…Saraca lui fata dragalasa, din multumire se schimba deodata in fraustrare si desnadejde…ca apoi invins sa arunce grebla cit colo, sa sara pe bicicleta si sa renunte la munca ce-i aduse la inceput atita satisfactie…

Pe strada vecina, alt baietas aduna frunze; dar de fiecare data cind a acumulat o mica gramajoara, le-a impins cu grija intr-o punga de plastic, apoi cind umplea punga o lega si o arunca pe marginea trotuarului. Vintul aparuse si aici si continua sa sufle si pungile cu frunze incepura sa alerge una dupa alta…dar frunzele erau inchise inauntru…si vintul n-a putut sa-i faca munca in zadar.

Acest tablou a intarit un adevar spiritual pentru mine. Ca oridecite ori credem ca sintem cu toate lucrurile bine, in pace, organizate… vintul impotrivitor apare si ne imprastie peste tot absolut tot ce iubim si tot ce am acumulat…Planuind din vreme pentru timpuri de adversitate, pare un lucru imposibil… dar din punct de vedere spiritual nu numai ca nu este imposibil dar este si necesar.

Cea mai buna forma de a te pregati pentru “vintoase” este sa dezvolti o relatie cu Christos, sa-ti implinti adinci radacini in Cuvintul Sau, ca la orice moment sa te poti retrage in siguranta, in Mina Lui protectoare. Spunindu-i Domnului ingrijorarile noastre ne va ajuta sa prindem gindurile noastre necontrolate, care zboara ca si frunzele din povestea noastra care incotro… si sa I le dam Lui sa le tina, lasint Duhul Lui Sfint sa ne controleze reactiile. De aceea "ma bucur in Domnul si sufletul meu este plin de bucurie in Dumnezeul meu..."

2 comments:

Anonymous said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

Rodica Botan said...

Thank you...its a great compliment!!!