17 March 2013

NOI AM MERITAT OSINDA...DAR .

... Apostolul Ioan ...ne aduce o veste buna...
"Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept, sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire. Daca zicem ca n-am pacatuit, Il facem mincinos, si Cuvintul lui nu este in noi. Copilasilor, va scriu aceste lucruri, ca sa nu pacatuiti. Dar daca cineva a pacatuit, avem la Tatal un Mijlocitor pe Isus Christos, Cel neprihanit. El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre; si nu numai pentru ale noastre , ci si pentru ale intregei lumi."
.........
     Astazi m-am straduit sa retin cit mai mult din predica...Stiam ca-mi vorbeste Duhul Lui Dumnezeu. N-am retinut tot, ca n-am fost cuplata total la ceea ce se predica. Ma gindesc cum va fi cind nu mai avem de luptat cu firea si cu toanele ei...cind foamea sufletului o sa fie mai evidenta in noi decit foamea stomacului...
     Si totusi citeva ginduri mi-au ramas in minte . Pastorul meu facea o comparatie...zicea ca , ne convine sau nu, avem DNA-ul parintilor nostrii sau copiii nostrii au DNA-ul nostru. Uneori copiii fac greseli ...mari si mici...si parintii ii disciplineaza pentru faptele lor- DAR...zicea el...indiferent de fapte si de pedepse si de schimbul de vorbe intre ei...copiii nostrii pe care i-am nascut vor raminea copiii nostrii - caci DNA-ul nu se poate schimba. Primim si transmitem DNA-ul specific al acelora care ne-au nascut. Si o persoana nascuta...nu poate sa fie nenascuta...nu exista revers la acest lucru. Daca ne-am nascut in familia Lui Christos...sintem in familia Lui. Unii sintem mai slabi si altii mai tari- unii mai vrednici si altii mai putin. Unii mai cuminti si mai silitori si mai ascultatori altii mai putin...si Tatal se ocupa de toti copiii Lui in functie de nevoile fiecaruia. Daca ai un copil care este retard, si unul care este cu un IQ mai mare, o sa investesti in ei diferit, pentruca nevoile lor sint diferite- dar o sa-i iubesti la fel. Daca un copil nu-ti face probleme si altul iti da bataie de cap...n-ai sa-l pedepsesti pe cel cuminte ci pe cel care are nevoie de disciplina.
      Asadar pentru faptele noastre , pentru nelegiuirile noastre vom fi luati la raspundere si pedepsiti - (si unii dintre noi o stim pe pielea noastra ) dar...El este credincios si drept ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire.
     Cit as fi de disperata daca n-as avea aceasta promisiune. Nu ma agat de ea pentruca merit ceva, ci pentruca nu exista nimic altceva care sa ma scoata din prapastia in care exist - decit mina intinsa a Aceluia care a murit pentru mine. Daca mai stiti pe cineva care are nevoie de o astfel de veste...spuneti-i ce ne spune Ioan. Eu aveam nevoie sa aud acest cuvint...



1 comment:

Marta said...

Predica la noi a fost despre Ghedeon. El cel sarac, slab si fricos cind ingerul Domnului a venit la el ia spus: apoi Ghedeon a fost imbracat cu Duhul Domnului,aceasta a fost taria lui. Am ales ca in saptamina aceasta sa stau linga El fara frica .Ma rog pentru putere.