22 March 2013

SALVAT...

de Marvin Williams
Tradus Rodica Botan

Un barbat din Africa de Sud, a surprins intr-o zi, noua hoti care ii furau casa. Sapte dintre acesti oameni au reusit sa fuga, dar omul nostru a reusit sa impinga pe doi dintre ei in piscina din spatele casei.Dupa ce a realizat insa ca unul dintre cei doi nu stia sa inoate, stapinul casei a sarit in piscina sa-l salveze. Ziarul "The Cape Times" a raportat ca odata scos din piscina, hotul ud pina la piele a strigat dupa ceilalti sa vina inapoi. Apoi a scos un cutin si l-a amenintat pe omul care numai ce-l scapase de la inec. Stapinul casei ne povestea…

-Eram inca pe marginea piscinei si cind am vazut cutitul, l-am impins din nou in apa. Dar l-am vazut cum ingrozit cauta o gura de aer... gata, gata sa se inece din nou. Asa ca m-am aruncat din nou in piscina dupa el si l-am mai scos odata din apa…"

In scrisoarea lui catre Coloseni, Apostolul Pavel scrie de o alta actiune de salvare: Dumnezeu Tatal i-a salvat din domeniul intunericului. Aceasta salvare a avut loc la moartea Lui Christos dar si la convertirea celor din Coloseni. Imaginea pe care o foloseste Pavel (1:12-13) sugereaza ca credinciosii au fost salvati din imparatia intunericului a lui Satan, fiind transferati ca oameni liberi sub conducerea plina de pace a Lui Christos. Prin moartea Lui Isus credinciosii devin cetateni liberi ai imaparatiei luminii.

Atitudinea potrivita ca raspuns pentru asa o salvare minunata ar fi sa ne aratam bucurosi multumirea noastra, oferindu-ne serviciile noastre Lui Dumnezeu cu toata reverenta. (Evrei 12:28)

No comments: