24 March 2013

Tortul Mincinos...

Ai spus vreodata vreo minciuna “alba”?. O sa va placa nespus povestea asta, mai ales acei ce duc prajituri la biserica pentru diferite ocazii.

Alice Grayson trebuia sa coaca un tort pentru grupul de femei de la biserica baptista din Tuscaloosa, dar din nefericire nu si-a adus aminte decit in ultimul minut. In dimineata cind trebuia sa duca prajitura ca sa participle la vinzare, cauta in graba dupa cele necesare pentru facutul prajiturii si repede, repede o puse impreuna in timp ce isi usca parul si il impacheta pe fiul ei pentru o excursie.
Cind Alice scoase tortul din cuptor, mijlocul de tort s-a scufundat si acum arata asa de disfigurat…s-a gindit ingrozita…” nu am timp sa coc un alt tort…?!”

Dar acest tort era foarte important pentru Alice pentruca vroia sa fie si ea acceptata cu grupul acela de femei de la biserica. Asa ca fiind din fire inventiva, se uita urgent prin casa dupa ceva cu care sa umple mijlocul tortului.

Alice gasii in sfirsit in baie un rol de hirtie igienica. L-a luat…era perfect pentru spatial din mijlocul tortului si incepu sa garniseasca tortul cu crema. Nu numai ca termina tortul la timp, dar arata superb.

Inainte insa de a parasi casa sa duca tortul la biserica, si apoi sa fuga la servici, Alice o scula repede pe fetita ei Amanda si ii dadu ceva bani si instructiuni specifice sa se prezinte la vinzarea torturilor care incepea la ora 9 si jumatate in aceea dimineata si sa cumpere tortul ei si sa-l aduca acasa.

Dar cind Amanda a ajuns la biserica sa cumpere tortul mamei ei, a aflat ca tortul fusese déjà vindut. Asa ca lua celularul din buzunar si o chema pe mama ei sa-i spuna.

Alice saraca a intrat in panica. Oh, se gindea ea…toata lumea o sa afle ce am facut. In loc de o reputatie buna cu prietenele ei…oare ce or sa spuna despre ea? O sa fie absolut ridiculizata. Si toata noaptea saraca Alice a visat ca oamenii o aratau cu degetul si ca o vorbeau pe la spate…

In ziua urmatoare, s-a hotarit sa nu se mai gindeasca la tort si s-a hotarit sa se duca la un party dat in cinstea unei fete care urma sa se casatoreasca… de una dintre membrele bisericii care era in felul ei o snoaba…si se uita de sus in jos la Alice pentruca ea era o mama singura si nu facea parte din elita bisericii…dar s-a hotarit ea…cu toate astea o sa ma straduiesc sa am o seara placuta acolo.

Dinerul a fost foarte elegant, si compania a fost si ea de clasa superioara…dar deodata…spre oroarea ei…Alice a realizat ca tortul eice fusese vindut ajunsese pe masa ca sa fie servit ca desert. Alice simtii cum tot singele din corp i se ridica la cap…
Si incepu sa se fitiie pe scaunul ei, gindindu-se sa ii explice stapinei casei problema cu tortul…dar inainte de a reusi sa scoata o vorba, sotia Primarului exclama…”Ce tort minunat!!!”.

Alice ramase cu gura cascata cind a auzit raspunsul stapinei casei…una dintre cele mai arogante din grup…”Multumesc mult…numai ce l-am copt azi dimineata…’’


2 comments:

elena said...

cum iti asterni, asa dormi... :)

Rodica Botan said...

Cit adevar au vorbele batrine...si noi romanii am adunat un tezaur...
Rodica