16 February 2009

REVISTA - STRIGATUL DE LA MIEZUL NOPTII

– Trei tipuri de crize mondiale obliga natiunile la unitate: dezastrele ecologice, terorismul international si recesiunea economica. Se pare ca noua ordine mondiala este determinata tocmai de schimbari climaterice dramatice, atacuri teroriste si falimente ale celor mai mari concerne industriale.

Cea mai recenta criza care ne-a lovit este criza financiara din intreaga lume. Sfanta Scriptura nu interzice bunastarea, insa avertizeaza in legatura cu pericolele care sunt legate de aceasta (in special in ideea legarii inimii de ele) si acuza folosirea bogatiilor impotriva voii lui Dumnezeu.

Prabusirea financiara brusca este un semn al Zilei Domnului care va veni peste lume ca un hot in noapte. Lumea este tot mai indaratnica in ceea ce-L priveste pe Dumnezeu si Unsul Lui. Ea nu vrea sa auda de Cristos, astfel ca respinge si ia in deradere crestinismul.

Aceasta este atitudinea care caracterizeaza omenirea in zilele din urma. Fiecare om insa va fi judecat dupa faptele savarsite, deoarece Dumnezeu nu uita nimic.

12 comments:

Anonymous said...

Sunt FOARTE dezamagit de Asociatia "Strigatul de la Miezul Noptii". Se pare ca pretinde ca este o revista crestina, dar nu se comporta asa. De NENUMARATE ori le-am cerut sa ma scoata de pe lista lor de email, si cu toate ca de fiecare data au spus ca o vor face, tot primesc emailurile lor.

Lucrul acesta inseamna ca sunt mincinosi (cuvant dur, dar asta este), si atunci putem deduce ca organizatie crestina nu sant. Atunci ma intreb cine sant si ce scopuri au? Oare doresc sa deie un nume rau crestinatatii?

Pazitiva de ei!!!

Rodica Botan said...

Daca ti-ai lasat si acolo numele cum l-ai lasat aici...nu ma mir ca nu ti-au scos numele de pe lista...ce zici? Face sens?

Nu stiu cine se straduieste sa dea un nume rau credinciosilor...vad insa ca dumneata te straduiesti...

Ce-ar fi sa iti tii si parerile ca si numele...anonime; oricum nimeni nu beneficiaza de ele, ok?

Anonymous said...

Au stiut foarte clar cine sunt. Am incercat sa lucrez intr-un mod frumos si corect, dar de cate ori trebuie sa le ceri oamenilor ceva inainte ca sa te asculte? Ei mi-au promis ca vor inceta sa-mi trimita (deci, aveau toate informatiile mele ca sa faca acest lucru). Dar vazand ca tot promit si nu se tin de promisiune (macar daca n-ar fi promis...), la ce alta concluzie mai poate ajunge omul?

Cat despre dat un nume rau credinciosilor, asta nu am intentia sa o fac. Doar sa explic ca cei cu aceasta asociatie nu au "roade" crestinesti, si atunci ori se pocaiesc si isi schimba roadele, ori isi schimba "numele" de crestin.

Ce ziceti, nu e corect asa?

Rodica Botan said...

Este foarte putin ceea ce pot eu sa fac in cazul asta. Trebuie sa stii ca toti oamenii au greseli. E chiar posibil ca crestinii sa fie mai gresitori decit unii care nu se considera crestini. Natura noastra umana este dispusa mereu sa o ia razna, si mereu, mereu ne luptam cu ea. Unii oameni au unele slabiciuni, altii altele.
Uite, mincarea nu este pacat. Dar cind pierzi controlul si maninci din lacomie, in nestire...asta este lacomie si e pacat. Sint oameni care nu iubesc mincarea mai de fel. Pe aia nu-i poti tenta cu nimic...ca nu-i intereseaza. Acuma cel care depune efort sa nu fie lacom nu poate fi comparat cu cel care n-are slabiciunea aia, nu? Dar cel slab si fara pofta de mincare va fi tentat de altceva.

Noi sintem crestini pentruca il recunoastem pe Dumnezeu ca Autoritate Surema, recunoastem pe Fiul Lui ca Salvator si pe Duhul Sfint ca Mijlocitor. Dar nu sintem buni pentruca sintem credinciosi ci ...pentruca sintem credinciosi trebuie sa ne straduim sa avem un comportament potrivit. Reusim totdeauna? Nu!!! Incercam mereu, mereu? Da.

Asa cum un Parinte isi cheama acasa copii seara, la culcare, asa si Tatal din ceruri ne va chema odata acasa...cei care am hotarit ca vrem sa fim ai lui. Sintem toti copii cuminti? Nu chiar...pe unii o sa ne certe intr-un fel pe altii in alt fel, depinde ce prostii am facut. Important este ca sintem ai Lui si ne va lua cu El...

Sper ca te-am ajutat sa intelegi ca toti crestinii iti pot gresi la un moment dat...nu exista oameni perfecti...Sorryyy...

elena marin-alexe said...

In primul rand as vrea sa dau o replica acestui[ei] anonymous, pe care special l-am scris cu litere mici, caci pt. mine a fi anonim este egal cu O. Daca vrei sa-ti lasi o parere undeva de ce nu-ti lasi numele? Ti-e rusine de numele tau, de tine, sau de ca si cum scrii?
In alta ordine de idei cred sicur, am certitudinea ca Dumnezeu nu se lasa batjocorit de om si ca toti vom fi trasi la raspundere pentru faptele noastre.

elena marin-alexe said...

Am vrut sa scriu 'ce' si 'sigur'.
scuze pt. greseli.

Unknown said...

Cel rau intotdeauna va cauta sa discrediteze o lucrare buna a Domnului.
Sincer, oricine ai fi, anonymous, nu cred ca motivul pentru care tu ii faci mincinosi si avertizezi lumea sa se pazeasca de ei este unul intemeiat. Daca nu iti convine ca primesti emailuri de la ei in continuare, baga-i la spam si nu te mai doare capul... Daca doar atat ai impotriva lor ca iti trimit in continuare emailuri, nu esti justificat sa adopti atitudinea aceasta. Ori vii cu motive serioase - gen aduc invatatura falsa, anti-biblica, etc. - si atunci poti avertiza cu privire la ei si la scopurile lor, ori o lasi balta!
Faptul ca nu te-au scos din baza lor de date poate sa fie doar o eroare umana, nu inseamna ca sunt mincinosi, periculosi, au intentii dubioase :)) asta daca intr-adevar s-a intamplat ceea ce spui tu!
PS: Esti foarte grabnic sa arunci cu piatra si sa dai sentinte aspre, iar daca Hristos - dreptul judecator - nu a aruncat cu piatra intr-o prostituata (si acolo chiar erau motive intemeiate pentru asta nu ca acelea pe care le aduci tu), ma intreb: cine esti tu sa judeci? Ce duh te insufleteste?

Anonymous said...

Sora Rodica ,

daca omul le-a cerut sa nu-i mai trimita e-mailuri , oare cei de la revista nu trebuiau sa se poarte cu intelepciune ? Acum de este acuzat omul pentru ca altii fac ceva fara sa mai aiba aprobarea lui ?

Rodica Botan said...

Precum zici...dar ce pot eu sa fac? Si discutia asta cu ce rezolva problema?

Anonymous said...

anonymus....sunt mult mai multe lucruri cu adevarat importante decat un mail, doua. Sti, cred ca nu intelegi conceptul de crestin sau corporatie.


Iulia f.

ioana p. said...

Familia mea ar fi onoratã dacă ne-ar deranja pe noi cu email ,vãd cã pe această persoană o deranjazã , noi primim unul de ziua de nastere ,pentru care le multumimdin inimă cã se gîndesc la noi si îsi aduc aminte de fiecare dată cînd e ziua noastră, mie mi s-a întîmplat să uit că e ziua mea , dînsii n-au uitat.Ãsta înseamnă respect nu deranj.

Aron said...

Cum ma pot abona la revista