13 February 2009

HAPPY VALENTINE`S DAY!!!

Am primit un e-mail astazi…dis de dimineata. Ma anuntau ca miine este "fools day" corespondentul lui "1 Aprilie". Era cit pe ce sa cred orice...desi sint cu calendarul chiar in fata ochilor Am insa asa o lene sa gindesc... Cu toata lenea insa, mi-am amintit ca miine este "Valentines day"…ziua indragostitilor. Wow...

Acuma intr-o lume perfecta, toata lumea sarbatoreste; ca fiecare ar trebui sa aiba un oarecare. Eu insa nu traiesc in lumea asta perfecta si n-am trait in ea niciodata. Daca ma gindesc bine…pe vremea cind credeam ca lumea basmelor exista, am sarbatorit "the fools day" in loc de "valentines day" de fiecare data…Am ridicat singura din sprincene adineauri, ca la o conversatie cu cineva desi e doar o discutie ce o port in gind. Faine amintiri mai am...

A fost o vreme cind …mi se parea intolerabil ca toata lumea se sarbatoreste …numai eu nu. Si cind fortezi, ca vrei si tu …mai orice zi poate devenii "the fools day". In sfirsit de citiva ani nu mi se mai pune pata de ziua respectiva…Am cautat lung destul sa stiu ca ceea ce vreau eu nu-i in cutia asta de nasturi.

Nu cred ca sint singura care am umblat o viata intreaga cu un gol imens, undeva in inima…ba in suflet…undeva unde nu pot sigur sa arat cu degetul…parca a fost o vreme cind grecii credeau ca sufletul locuieste in ficat…cine stie unde tinem si sufletul? Cert este ca acolo, undeva , unde exista sufletul , a existat dintotdeauna un gol, vesnic flamind, vesnic in cautare, vesnic nefericit.

Si ca si o foame fizica, foamea asta se vrea potolita…si o umplem cu ce avem…carti si filme si prietenii si haine si mincare si vacante si bani...orice …orice…numai sa potolim nevoia respectiva. Unii cred ca dragostea este masura care poate sau trebuie sa o umple. Si atunci devin dependenti de persoana care…in mintea noastra este responsabila cu golul cel caram in suflet.

Am ascultat ceva interesant nu cu mult timp in urma…ceva ce m-a facut sa zic…aha!!! Asta este si meteahna mea!!! Si explicatia era ca Dumnezeu intentionat creaza golurile alea …baga mina si ia cite o bucata din noi …bucata la care ii ducem lipsa. Nimeni in afara de El nu este in stare sa umple acel gol. Asa ca cei indragostiti si cei care asteptati ca sotul sau sotia sa va satisfaca acea nevoie interioara si cind nu pot, deveniti nemultumiti de ei…de voi, de relatia care o aveti…STOP IT !!! Nu ei trebuie, nu ei sint responsabili cu asta…cautati-L pe Dumnezeu care va fi incintat sa va umple acel gol, sa va satisfaca acea nevoie…pentruca El a creat acel gol in primul rind. Si El a creat acea nevoie in tine... din dragoste pentru tine, ca sa stii ca esti a Lui, ca sa-L cauti pe El…

Asa ca , daca sinteti ca si mine …Valentines Day nu va mai poate deranja…si nici nu va pacaleste…Odata ce stiti ca nimeni…nimeni…nu va putea sa va dea ceea ce sufletul vostru lincezeste …indreptati-va ochii spre El…E mult mai usor de acceptat ceva atunci cind cunosti situatia. Mai are loc sa va zbateti atit? Sau sa cereti imposibilul celor de linga voi?
O sa vi se para ca articolul asta ploua pe parada voastra de Valentines Day…dar nu asta era intentia…
Cele mai multe nefericiri in familii vin pentruca visam asa de grozav…si persoana "responsabila " cu implinirea acestui vis este doar o fiinta umana, la fel de incapabila ca si noi…si deseori in posesia unui vis personal la fel de neimplinit.

Din toate lucrurile pe care le-am fi dorit sa le primim de la persoana iubita…niciuna nu se compara cu darul din dragoste pe care L-am primit de la Dumnezeu. Cine in afara de Domnul Isus ar fi acceptat moartea de cruce pentru noi? Cine in afara de El ar fi parasit comfortul cerului sa vina in lumea asta murdara ca sa fie biciuit si scuipat…din dragoste pentru noi? Cine ne-ar fi oferit o vesnicie in Paradis? Si ce iti cere in schimb? Sa spui "da"!!! Daca esti flamind de romantic…uite asta este romantic pina la moarte de cruce. Daca esti flamind de simnificatie…ai fost important pina acolo ca L-ai adus pe Dumnezeu din ceruri jos pe pamint.

Daca crezi ca esti singur si n-ai de ce sau cu cine sarbatorii valentines day…te inseli. El spune …"cu nici un chip nu te voi lasa"…si "cheama-ma"…in ziua necazului…in zii de bucurie…"cheama-ma"…"Si Eu voi fii cu voi pina la sfirsitul veacurilor!!!"
Happy Valentine`s Day!!!

4 comments:

Anonymous said...

Asa este. Cine se gindeste ca la Valentine's Day isi va umple golul pe care numai Dumnezeu il poate umple, greseste.

Si totusi, daca fiecare zi e sarbatorita ca si Valentine's Day, in care fiecare isi apreciaza persoana de linga el/ea, e superb!

Rodica Botan said...

E adevarat Cristina...si cinste celor care stiu sa traiasca asa. Am scris insa din postura unuia care na-re aceleasi resurse...dar asta nu inseamna ca este lipsit de dragoste. Dumnezeu are grija si de pasarile cerului, si cu atit mai mult de noi...

Anonymous said...

Dumnezeu sa te binecuvinteze Rodica.Bucura-te ca ai o familie care te iubeste si un Dumnezeu in care ne incredem si nu ne lasa singuri niciodata .

Rodica Botan said...

Vio, cred ca tu stii cintarea..."Tu nu pleci niciodata de la mine...
Si nici o clipa singur nu ma lasi..."