05 February 2009

O MINA DE AJUTOR

Tradus Rodica Botan

O femeie mergea cu bicicleta dealungul unei carari de munte…era poteca ei favorita pe care o travesra in fiecare dimineata. Un riu curgea la vale in partea de jos a cararii iar soarele stralucea cu putere, in timp ce o briza placuta ii racorea umerii…
…………….
Deodata aude niste tipete care vedeau din vale …”Ajutor…!!! ,”Ajuta-ti-ma ca ma inec…”

Fara sa ezite un moment, a sarit de pe bicicleta si s-a strecurat printre buruienile ce cresteau pe marginea riului in cei 100 de yards , distanta pina la apa riului… A sarit in apa si se straduia sa ridice la suprafata pe cea care se ineca. Curentul insa era puternic, mult mai puternic decit anticipase, si deodata s-a vazut luata de riu si impreuna cu cea care se ineca fu dusa de curent la vale. A realizat ca amindoua erau acuma in primejdie si a inceput si ea sa strige dupa ajutor.

Cum au fost duse de apa, au ajuns in apropierea unui pod, trei oameni erau aplecati peste marginea de lemn a podului si se uitau la ele. Doi dintre acesti oameni erau cu aparatul de filmat in mina si le filmau, in timp ce ele se luptau cu apa.

Biciclista, striga la ei…”nu vedeti ca ne inecam? Opriti filmarea si veniti de ne ajutati!!!”
Spectatorii, in sfirsit au lasat camerele de filmat si au alergat jos la riu. Toti trei s-au tinut unul de altul intr-un lant uman, ca sa poata razbii curentului si sa ajunga la ele. Inca citeva clipe disperate…si in sfirsit ajutorul a venit tocmai la timp si cei trei au reusit sa ajunga pina la ele si sa le scoata la tarm.
………….
Ce putem invata din povestea asta?

Prieteni, privim cum natiunea noastra se afunda. Sintem in pericol. Avem in miinile nostre o dilema din punct de vedere moral si de o proportie istorica.Citeodata asa aratam si noi ca si cind am fi spectatorii de pe marginea riului facind nimic altceva decit documentind tragedia ce se intimpla in fata ochilor nostrii .

Ce contributie putem oare sa facem?

Impreuna , straduintele noastre adunate pot face o diferenta…incercind sa salvam ce se mai poate salva, si dind Glorie Lui Dumnezeu si servindu-L pe El, care tine in miinile Lui viitorul nostru al tuturora. Sa ne rugam pentru natiunea noastra...(oricare ar fie ea).

4 comments:

Anonymous said...

In afara de a ridica miinile si rugaciunile spre cer, nu se poate face NIMIC.

Rodica Botan said...

Ti-aduci aminte cind a obosit Moise in una din batalii si i-au sustinut miinile, ca atita vreme cit erau sus, evreii cucereau si cind miinile erau jos, erau invinsi?

Anonymous said...

Ar trebui sa stam si noi tot timpul. Cu miinile ridicate.

Rodica Botan said...

Dac-am putea...n-ar fi rau!!!