14 February 2009

POFTA VINE MINCIND...CHIAR SI IN DRAGOSTE!!!

Cind sint fara inspiratie, ca azi de pilda, am un fel de camara virtuala unde adun lucrurile frumoase pe care voi, unii dintre cititorii mei...mi le trimiteti.

Si de acolo scot mereu...lucruri minunate. Citeva minute in urma am primit mesajul de mai jos. Cred ca autorul este la sfirsitul mesajului. Nu fur...doar imprumut...si motivul este unul bun. "Orice gind bun...acela sa va insoteasca", nu?
...................

Feb 14
iubind fara sa simti…
Posted by: artzar in saritura in-naltime
Iar e Valentine Day si totul in jur zumzaie despre ciocolata, armonie, iubire, cadouri, felicitari, inele si flori. Si barbatii si femeile cumparara si se uita prin magazine dupa cadoul potrivit pentru partenerul iubit. Poate nu e cel mai potrivit moment si nu vreau sa stric sarbatoarea nimanui dar ma intreb cum ar fi sa-i apreceim in zilele astea si pe cei pe care nu-i prea agreem in jurul nostru. Cati dintre noi facem un mic efort in a arata pretuire, respect, intelegere unor persoane care ne deranejeaza gen colegul de serviciu moracanos, vecinul galagios sau ruda smechera care mereu vrea sa profite?
Iubindu-i pe cei care ne sunt dragi e usor. Este o provocare inalta sa-i arati pretuire cuiva nepoliticos, manios, dezordonat si bun de gura. Alegand sa aratam o atitudine de iubire importiva sentimentelor pe care le nutrim ne pozitioneaza pe o alta treapta a relatiilor umane. Si practicand asta vor aparea rezultate neobisnuite.
O anecdota din culegerea 750 Engaging Illustrations, arata chiar o situatie din aceasta:
Pastorul si scriitorul la ziar George Crane a fost vizitat intr-o zi de o femeie furioasa. Aceasta era atat de nemultumita de relatia cu sotul ei incat a venit sa-i ceara lui Crane sfat cum sa divorteze. “Nu vreau doar sa ma despart de el. Vreau sa-l faca sa sufere rau, rau de tot. Nu vreau sa-l las pana nu simte cat de mult am suferi eu pana acum”
Dupa ce a ascultat-o, Crane i-a sugerat un plan. “Du-te acasa si comporta-te ca si cum il iubesti pe sotul tau. Spune-i cat de mult inseamna pentru tine si arata-i prin lucrurile pe care le faci in casa. Lauda-l pentru orice lucru mic pe care il face.Fi cat poti de dragastoasa, generoasa si amabila.Nu precupetii nici un efort pentru a-l bucura. Lasa-l sa creada ca tu il iubesti din toata inima ta. Dupa ce faci toate aceste, detoneaza bomba: spune-i ca vrei sa-l parasesti.Asta il va indurera, si-l va termina”
Cu ochii stralucind de razbunare, femeia a iesit din biroul lui Crane, exclamand “Excelent, excellent! Asa am sa-I fac”
Si intradevar, ea a facut constiincios tot ceea ce Crane i-a recomandat.Timp de 2 luni ea i-a aratat sotului ei dragoste, pretuire, afectiune, respect, amabilitate.
Cand s-a intors la biroul lui Crane, acesta a intrebat-o direct. “Ei, esti gata sa semnezi actele de divort??”
“Divort?!” a raspuns ea “Niciodata! Am descoeprit ca-l iubesc pe omul acesta” Actiunile ei au schimbat simtamintele ei.sau asa cum interesant spun englezii:”Motion resulted in emotion.”
Stii pe cineva care e dificil de iubit? Gandeste-te astazi la o cale practica de a-ti arata fata de acea persoana pretuirea. Si mergi inainte cativa pasi pe drumul acesta. Cere-I lui Dumnezeu sa schimbe atitudinea ta, privind la persoana cealalta cum ar face-o El. Roaga-te ca Dumnezeu sa protejeze actiunea ta.
Activitatea duce la schimbarea emotiilor. Demonstrand dragoste chiar si acolo unde nu simtim; asta aduce rezultate spectaculoase. S-ar putea ca actiunile noastre sa nu-l schimbe(doar) pe celalalt, dar cu siguranta ne vor schimba pe noi. Si asta e OK, nu?!
http://blog.punctul.com/2009/02/14/iubind-fara-sa-simti/

No comments: