21 February 2009

DREPTUL DE "A FI!"

Lia este o tinara de 12 ani din Canada care a decis sa vorbeasca impotriva avortului intr-un concurs de discursuri facut de scoala ei; in ciuda oficialilor scolii ei si a profesorilor care au sfatuit-o sa aleaga un alt subiect.

“Ce-ati zice daca v-as spune ca in momentul asta cineva ar putea sa aleaga in dreptul vostru daca sa traiti sau sa muriti? Cum ar fi daca v-as spune ca alegerea nu se bazeaza pe potetialul vostru de acum, ce veti face in viitor, sau ce-ati facut in trecut? Si cum ar fi daca v-as spune ca ati fi total lipsiti de putere sa faceti ceva, sa va aparati. Dragi colegi si profesori, mii de copii sint chiar acum in aceasta situatie” asa incepe lectura ei…

Kimberly, mama lui Lia, spune ca Lia a fost anuntata de oficialii scolii ei ca daca alege acest subiect despre avort, n-o sa i se ingaduie sa participe la concurs. Dar amindoua au fost placut surprinse cind profesoara lui Lia care era pentru avort, a avut o schimbare de atitudine si a lasat-o sa isi tina lectura.

Profesoara ei a fost foarte impresionata cu lectura ei si probabil miscata de cele ce auzea, si se pare ca pe parcurs ea a devenit suportera Liei si a apludat chiar cind Lia a cistigat concursul pe clasa. Kimberly spune…”Si a trebuit sa treaca prin citeva situatii ca sa obtina liber de la alti profesori inainte de a devenii cistigatoarea acestui concurs”.
O alta discutie contraversata insa a apart cind panelul de judecatori au avut o neintelegere intre ei si unul din judecatori a renuntat la post. Initial, Lia a fost descalificata, dar mai tirziu panelul a declarat-o a fii cistigatoarea. I s-a cerut insa sa scoata afara din lectura ei fraza…”Fetusul este in mod sigur fiinta umana tesuta in chip ciudat in pintecele mamei lui de insusi Creatorul care il cunoaste pe nume.”
Kimberly spune ca dupa ce i s-a spus Liei sa scoata fraza asta afara din lectura ei, ea a stat putin sa se gindeasca ce decizie sa ia…dupa care s-a hotarit sa nu scoata nici o vorbulita afara. Lia a continuat sa fie in competitia la nivel regional dar n-a mai cistigat. Insa…lectura ei in You Tube a fost vizionata pina acum de mai mult de 200, 000 de persoane.
Iat-o mai jos…
http://www.nmatv.com/video/1318/Preteen-pro-life-speech-goes-viral

No comments: