02 February 2009

VICTORIE IN ATLANTA

Dragi Prieteni,Subject: victorie in Atlanta!

Imi face o deosebita bucurie sa va spun ca saptamina aceasta Dumnezeu ne-a binecuvintat cu o victorie importanta pentru cauza libertatii! Poate ca va amintiti despre cazul Child Evangelism Fellowship v. Cobb County Schools, despre care v-am scris la sfirsitul anului trecut.

Cobb County, o suburbie linga Atlanta, a permis multor organizatii seculare (ca si Boy Scouts, Girl Scouts, Boys & Girls Clubs, etc.) sa se intilneasca pe gratis in scoliile publice dupa terminarea claselor. Child Evangelism Fellowship, o organizatie Crestina, a cerut si ea un spatiu pentru a desfasura un “Good News Club” – un club care invata pe copii lectii de patriotism si caracter dintr-o perspective Crestina si biblica.

Cobb County insa a refuzat sa trateze egal pe acest grup de Crestini, si a impus ca si chirie o suma exorbitanta, efectul caruia a fost sa ii excluda pe Crestini din acest domeniu.Am incercat pentru cateva luni de zile sa educam pe Cobb County si sa ii convingem sa isi schimbe regulamentele si practicile care discrimina importriva Crestinilor.

Ei au ales insa sa nu asculte, motiv pentru care luna trecuta am lansat un litigiu de drepturi civile in tribunalul federal din Atlanta. Chiar inainte de a ajunge in fata judecatorului, Cobb County a vazut proverbialul “scris de pe perete” si s-a razgandit.

Au decis nu numai sa trateze egal pe Child Evangelism Fellowship de acum inainte, dar si sa le plateasca $22,000 ca si despagubire pentru felul in care s-au comportat! Incepand cu saptamana viitoare, Child Evangelism Fellowship din nou va putea sa atinga elevii din Cobb County pentru Domnul Isus!Cu ajutorul vostru, Cobb County a invatat o lectie importanta (si scumpa): Constitutia si legiile Americii inca mai garanteaza Crestinilor dreptul de a se intilnii in locuri publice in mod si pe termeni egali ca si ceilalti.

Haideti sa multumim Tatalui impreuna pentru aceasta victorie!

Acelasi,Horatio Mihet,
Esq.Senior Litigation CounselLiberty

CounselPO Box 540774Orlando,
FL 328541-800-671-1776
Offices in Florida, Virginia,
Texas and the District of Columbia
Licensed in Florida and Ohiowww.LC.org
<http://www.lc.org/> ▪ hmihet@lc.org

2 comments:

Anonymous said...

Am crezut ca Boy Scout si girl Scout sint organizatii crestine. Cel putin asa spune "juramintul" lor...hmmmm

Rodica Botan said...

trebuie luat DNA ul si la oi...sa fim siguri...