09 February 2009

ALBINELE SI "POARTA CEA STRIMTA"

AUTOR-STUPARUL

Din totdeauna largimea portitei la casuta albinelor (la stup) a jucat un rol important. Cind nu sint invadatori, portita e larg deschisa si garda are un numar redus de albine. Vremurile rele cer o garda puternica si reducere la spatiul de intrare.

Anul trecut am observant un fenomen nereceptionat de mine pina acum. Pe linga faptul ca albinele au inchis complect orificiile deschile de la capace, au redus radical si spatiul de la intrare. Aceasta ca o pregatire timpurie in vederea noptiilor reci de iarna.

Portita redusa are doua avantaje: in primul rind se pastreaza mai usor caldura in familie, iar al doilea avantaj, cu o garda mica se poate asigura control perfect pentru cei ce intra si iasa. Nu scapa nimeni la intrare fara verificarea indentitatii lui.

Nu conditia sa fii albina iti asugura tracerea libera, ca sa poti intra…ci garda i-ti cere un act invizibil care dovedeste ca apartii de colonia respective. In caz contral individul e omorit, sau in cazul ce-l mai fericit scapa fugarit. Adesea asemene incercari se platesc cu viata.


Cum arata permisul de trecere? De multe ori, din prea mare exigenta, am vazut cite o incaierare care a durat cite o secunda, apoi fiecare si-a luat locul lui si albina acostata a intrat apoi linistita in familie. Adevaratul permis este sa ai parfumul reginei inbibat in organismul tau. E un act launtric, poti fi albina indentica cu celelate, poti cunoaste obiceiul si regurile stupului, daca nu esti din neamul regesc nu cunosti si nu te cunoaste nimeni.

Stapinul casei, in pilda spusa de Mintuitorul, l-a intrebat pe intrus: “Prietene cum ai ajuns aici”?( Matei 22:12 )

Cu multi ani in urma se cumparau indulgente care se presupunea ca ajuta pe cei ce le posedau, la trecera lor prin poarta cea strimpta. In Ioan 10:7, Domnul Isus ne spune ca El este usa, si ca nimeni nu poate veni la Tatal decit prin El. Astazi indulgentele se vind de la amvoane, unele mai libertine decit altele. Nu uitati la poarta este aceaisi garda (Domnul Isus Hristos).


In Luca 13:24 ne spune nevoiti-va sa intrati pe poarta cea strimpta ( indulgentele nu sint valabile aici). Vine ceasul cind multi se vor ingramadi sa intre si printe ei voi fii si eu si tu. Cine are ceva regesc in el va intra. Ingerii sunt mult mai duri decit vrem noi sa fie, Scriptura ne spune ca ei vor lua pe cei rai dintre cei buni si ii vor arunca in iazul cu foc.

Traim inca o vreme de ragaz in timpul harului cind conform Apocalipsei se mai poate cumpara ceva din tezaurul ceresc. Poate fi ultima vinzare, ultima chemare, ultimul moment cind se liciteaza fara bani si fara plata.

Esti sigur ca ai dovada inrudirii regesti? Atunci spune cu cei alesi, si cu mine impreuna,
“VINO DOAMNE ISUSE”

Stuparul

No comments: