17 February 2009

AR FI MULTE DE SPUS...

Americanism at its Best!

Se spun multe rele despre Americani…si multe din ele adevarate. Pacat ca nimeni nu se oboseste sa spuna si lucrurile bune…ar fi multe de spus!!!
……………………….
Ai fii putut sa auzi zgomotul facut de un ac in cadere cind, in England la o conferinta destul de mare, Condi Rice, a fost intrebata de Arhiepiscopul de Canterbury, daca planurile noastre pentru Iraq au fost doar un exemplu de "Cum se construieste un Imperiu" de catre George Bush.

Rapunsul ei a fost…" in decursul timpului, Statele Unite a trimis de multe ori, multi dintre cei mai buni tineri:barbati si femei, in locuri periculoase ca sa apere libertatea celor de dincolo de granitele Americii. Singura masura de pamint care am cerut-o in schimb pentru jertfa lor a fost suficienta sa ingroape pe cei care nu s-au intors."

Ai fii putut sa auzi zgomotul facut de un ac in cadere…
………………………
La o conferinta in Franta unde participau un numar mare de ingineri din toata lumea, incluzind ingineri francezi si americani, in una din pauze, unul dintre inginerii francezi se reintoarse in sala de conferinte spunind…" ati auzit de ultima prostie facuta de Bush? A trimis un aircraft carrier in Indonezia sa ajute victimele de la tsunami. Oare ce intentioneaza sa faca, sa-i bombardeze?"

Un inginer cu Boeing s-a ridicat incet si i-a raspuns:" Carriers au trei spitale la bord, care pot trata citeva sute de oameni. Au energie pe baza nucleara, si pot sa dea in caz de nevoie electricitate pentru nevoile de pe tarm. Au trei cantine cu capacitatea de-a hranii 3.000 de oameni de trei ori pe zi, pot produce citeva mii de galoane de apa proaspata folosind apa marii in fiecare zi, si cara cu ele jumatate de duzina de elicoptere pentru transportul victimelor si cei raniti de pe deckul vaporului la tarm si inapoi. Avem 11 vapoare de aceasta capacitate: cite are Franta?

Ai fi putut sa auzi un ac in cadere…
…………………..
Un Admiral (US Navi),la o conferinta unde erau prezenti admirali din US, Anglia, Canada, Australia si Franta…La un "cocktail reception", s-a aflat deodata in prezenta unui numar mare de ofiteri in care era inclus personal din toate aceste tari.Toata lumea vorbea englezeste, in timp ce se delectau cu bauturile lor, cind un amiral francez a inceput sa se lamenteze ca europenii au invatat mai multe limbi…in timp ce americanii au invatat doar engleza.

Apoi a intrebat, "de ce trebuie totdeauna sa vorbim englezeste la aceste conferinte si nu frantuzeste?"

Fara sa ezite, admiralul American a replicat…"poate pentruca brits si canadieni si aussiessi si americani, au aranjat in asa fel incit tu sa nu trebuiasca sa vorbesti nemteste…?"

Si ai fii putut sa auzi un ac in cadere…
……………….
Si povestea de mai jos se potriveste cu celelalte. Robert Whiting un batrinel de 83 e ani a sosit in Paris cu avionul. La vama franceza, i-a luat citeva minute sa isi gaseasca pasaportul in bagajul lui de mina.

" Ati mai fost in Franta , inainte, monsieur?" ofiterul de la vama l-a intrebat sarcastic.

Domnul Whiting a raspuns ca "da", a mai fost in Franta inainte."Atunci, trebuia sa stii sa ai pasaportul la indemina!"

Batrinelul i-a raspuns..."Data trecuta cind am venit in Franta n-a trebuit sa-l arat."

"Imposibil…Americanii totdeauna trebuie sa arate pasaportul cind sosesc in Franta."

Batrinelul American s-a uitat lung la francez, apoi linistit i-a explicat
" Well…din nefericire, cind am ajuns pe tarmul plajei din Omaha pe D-Day in 1944 ca sa va ajut sa eliberati tara asta, n-am gasit nici un francez la care sa-i arat pasaportul…"

Si n-ai fi auzit zgomotul facut de un ac in cadere dupa aceste cuvinte...

7 comments:

cherie said...

Interesant ! Mi-a placut de la inceput pana la sfarsit.

Anonymous said...

Foarte interesant,oare cit timp va tine ura impotriva Amercii?

Rodica Botan said...

Imi pare bine ca ati citit. Tara asta are si lucruri bune.Si a ajutat multe alte tari acre acuma au uitat. Pe vremea cind se credea in Dumnezeu, se practica rugaciunea in scoala si se respecta Biblia, tara asta era locul cel mai bun de pe pamint...acuma insa de cum se departeaza de Dumnezeu si Dumnezeu se departeaza de noi...

Anonymous said...

superbe materiale. Mi-am permis sa citez una la mine pe blog.

Anonymous said...

Da, sunt miscatoare aceste povesti... dar dupa cum spunea si Rodica, tara asta era...

Ca si limba engleza au mai fost si alte limbi mai inainte la fel de raspandite: egipteana pe vremea lui Ramses II, asiriana pe vremea lui Tiglatpalasar, persana pe vremea lui Darius I, greaca pe vremea lui Alexandru Macedon, apoi latina, franceza... toate imperiile au o vreme si fiecare imperiu este trantit la pamant de Dumnezeu cand El considera ca si-a indeplinit rolul de "vas al maniei".

Fiecare civilizatie are un apogeu dupa care urmeaza un declin plin de desfrau. Fiecare putere militara decade atunci cand nu mai are cu cine lupta.

De asemenea mai cred ca Diavolul e suficient de siret ca sa se foloseasca si de o civilizatie crestina pentru a readuce toate popoarele de pe fata pamantului la aceasi cultura si aceasi limba (ca pe vremea de dinainte de Babel). Globalizarea este mediul cel mai prielnic de raspandire a desfraului, pentru ca are toate mijloacele de raspandire rapida.

Rodica Botan said...

Ai dreptate Cristi...orice imperiu are si un declin. Tara asta insa mai are credinciosi care abia acum se dezmeticesc ca nepasarea lor a adus tara de ripa. Focul este cel care curata aurul, nu-i asa? Asa si aici...

Ideea cu globalizarea si limba engleza este foarte buna...la Babilon le trebuia o limba comuna, ca sa continue constructia...

Dar... asa cum ii vad de rai liberalii din Europa, americanii sint generosi...si dupa cum s-a vazut la alegeri...n-au strop de pregidism...acuma vorbesc la general, nu raportez pozitia la KKK...ori alte grupari minore...

Ceea ce strica tara asta sint liberalii...si imi pare rau sa spun ca evreii sint cei mai liberali dintre toti liberalii...si probabil cei care stapinesc pozitiile cheie in cam toate sectoarele economiei...monetare...

Dumnezeu sa binecuvinteze pe Israel si sa-i trezeasca la adevar. Cind ei vor intelege ca El este Domn...lumea va arata altfel. Pina atunci...vom vedea multe "Obamanations"...si francezii in special vor avea motive sa se simta superiori...(oare de ce?)...sau lor nu le trebuie un motiv real?

Adevarul este undeva intre filele Cartii...si acest adevar nu se va schimba...toate vor trece dar ceea ce a fost scris acolo, se va implinii pina la ultima litera...

Maranatha!!!

Anonymous said...

Citez din V.Militaru
Te-a birfit al tau aproape
\nu te intrista defel
Seintelege prin aceasta
Ca esti mai presus ca el
\\si cind el este nisipul\
iar tu pe nisip camila
Te-njosesti pe tine isuti
Daca nu-l privesti cu mila
Valabil pina acum pentru poporul american