02 October 2009

IN SERVICIUL... CERULUI?

Mi-au cazut astazi ochii pe un anunt despre "Customer Service"(Serviciile pentru consumatori). Reclama este sufletul comertului, si serviciul pentru consumatori are o importanta de neegalat. Cu siguranta ca daca te simti bine intr-un magazin, ca daca ai o experienta placuta, ai sa te reintorci. De aceea se platesc sume uriase ca sa se decoreze magazinele, vitrinele, sa ti se dea samples (esantioane mici care sa-ti prezinte diferite produse…etc). Dimpotriva, daca ai o experienta proasta undeva…nu te mai reintorci.

Nu de mult am avut o masina Passat…si pentru schimbarea uleiului ma duceam la Dillerul care vindea astfel de masini, zicind eu ca ei se pricep cel mai bine la tipul respectiv si imi vor oferii cele mai bune servicii. Prima data cind am dus masina acolo, am lasat-o la ei cu rezervorul plin…am luat-o cu rezervorul gol. M-am tot gindit eu ca poate am uitat…poate n-a fost asa. A doua oara cind am dus-o aceeasi poveste. Am facuit prostia sa o duc si a treia oara, dar de data asta i-am aratat celui caruia i-am incredintat masina, nivelul la benzina si i-am spus sa scrie jos. Ce credeti? Am gasit-o din nou fara strop de gaz in ea…In sfirsit am inteles sa-mi caut alt loc pentru aceste servicii.

Am gasit un scurt curs de astfel de servicii pentru consumatori; citeva idei de acolo:
-daca ceva merge prost…cere-ti scuze
-multumeste pentru vizita si invita consumatorul sa revina
-daca nu stii ceva admite si du-te si te informeaza .
-intreaba cu ce altceva poti fi folositor
-intreaba care alternativa este mai potrivita pentru persoana respectiva (daca exista mai multe posibilitati)
-spune consumatorului ca esti fericit ca-l poti servii
-intreaba daca este multumit
-spune-i multumesc
-fii pozitiv
Cei din comert spun ca …"customer services" este o atitudine si nu un departament...
……………………..
Acuma, daca cei care vind apa de ploaie si muraturi si mere padurete si rable de masini, si zdrente de toate culorile si ziduri care cu vremea se paragenesc…stiu sa-si vinda produsele lor atit de bine…si o fac pe bani multi…de ce nu stim sau nu ne pasa cum le prezentam oamenilor salvarea …care este mai importanta decit toate avutiile pamintului si este de gratis?

Ca la ce le-ar folosii oamenilor sa cistige intreaga lume daca isi pierd sufletele? Daca asta nu este cea mai profunda reclama din cite am vazut vreodata, nu stiu ce sa zic. Nu exista om care sa nu se gindeasca la moarte…eventual toti ajungem acolo. Cit este de greu de recunoscut…100% din populatie a trecut pe acolo sau va trece pe acolo. Exceptie Enoh sau Domnul Isus care s-a ridicat la cer…

Mai deunazi "cherie" o cititoare a blogului meu, a scris o poezie in care ideea principala era intrebarea…care este rostul acestei vieti? Ca intre atitea bucurii care le ai pe pamint este si atita durere si la urma te intrebi…dar pentru ce? Scopul nostru este sa iubim pe oameni si sa le spunem despre mintuire. Nu sintem nici macar ca cei din comert care o fac pentru bani. Noi trebuie s-o facem pentru El pentruca El merita multumirile si toata slava…si pentru ei…cei pierduti, care fara El vor sfirsii in focul vesnic.

Nu sintem in business cu niste valori trecatoare. Aici in California preturile la case au scazut atit de mult ca oamenii si-au parasit casele ce le-au cumparat nu de mult pe credit, chiar daca in acest proces pierd toti banii care i-au pus jos la inceput…pentruca valoarea casei este mai mica acum decit valoarea datoriei care o au…Asta este pe pamint unde valorile scad sau cresc …Dar cerul are alte valori…si Dumnezeu este constant, si relatia cu El nu este schimbatoare ci este sigura.

Si in businessul asta al cerului…unde este atitudinea de care vorbeau cei ce faceau reguli pentru un business al valorilor pieritoare? Cu cit mai mult trebuie sa stim sa fim curtenitori si bine informati si bine intentionati cu cei carora le prezentam cerul si pe Stapinul cerului…

Incerc eu sa fiu serviabila cu cei care-l cauta pe Dumnezeu? Il prezint sau reprezint eu in mod atragator, sincer, placut, care sa-I faca cinste Lui? Daca meseria noastra este sa fim mesagerii cerului…chiar avem atitudinea corespunzatoare sau…doar apartinem departamentului care se ocupa de aceste servicii, dar inima si timpul si mintea noastra este in alta parte?

2 comments:

cherie said...

Ce-ti masi trece prin cap ? Esti ingenioasa !

Rodica Botan said...

Nu ma poti acuza ca nu ma straduiesc...
:)