21 October 2009

DR OZ...DESPRE GRIPA PORCINA (H1N1)

Sfaturile urmatoare , date de Dr Oz, sint importante pentru noi toti si fac mult sens.

Singurele cai de intrare in organism sint narile si gura. Intr-o epidemie globala de natura asta, este aproape imposibil sa nu vii in contact cu H1N1 in ciuda tuturor precautilor. Contactul cu H1N1 nu este asa o problema de mare cit este proliferarea.

Cind esti inca sanatos, si nu ai nici o simptoma de infectie H1N1, ca sa previi inmultirea , agravarea si dezvoltarea infectiilor secundare, trebuie sa faci citiva pasi foarte simplii, care nu au fost insa prea discutati in comunicatiile oficiale, si pe care le poti practica foarte usor (in loc sa te gindesti cum sa faci stocuri de medicamente ca N95 si Tamiflu)

1. Spala-te frecvent pe miini (asta a fost comunicat mult de catre oficiali)

2. Tine-ti miinile departe de fata...nu iti atinge tata tot timpul... Rezista tentatiei sa-ti pui miinile pe fata( numai daca trebuie sa maninci sau sa te speli pe fata).

3. Fa gargara de doua ori pe zi cu apa sarata ( foloseste Listerine sau Apa oxigenata- Hydrohen Peroxide, daca nu vrei apa sarata). H1N1 ia vreo 2-3 zile dupa infectarea initiala a gitului sau cavitatilor nazale sa prolifereze si sa arate simptomele caracteristice. Gargara simpla previne proliferarea. Intr-un fel, gargara cu apa cu sare are acelasi efect intr-o persoana sanatoasa cum are Tamiflu intr-o persoana infectata deja. Nu subaprecia aceasta metoda simpla si ieftina de prevenire pentruca este foarte de efect.

4. Similar cu numarul 3 de mai sus...curatati-va narile cel putin odata pe zi cu aoa sarata calduta csau cu hydrogen peroxide. Nu toata lumea e buna la Jala Neti sau Sutra Neti ( ceva miscari de yoga cred... ca sa-ti cureti narile - (ca parca daca n-am stii Ypga am umbla cu ele murdare )), dar suflindu-ti nasul usurel odata pe zi si curatind narile cu vata imbibata cu apa sarata calduta este un proces efectiv in a micsora populatia virusului.

5. Foloseste mincarurile bogate in Vitamina C(Alma si alte citrice) ca sa-ti intaresti imunitatea sistemului tau. Daca iti suplimentezi dieta cu Vitamina C, ia si Zinc ca sa maresti absorbtia.

6. Bea pe cit poti mai mult ebauturi calde (ceai, cafea). Bind lichide calde efectul este acelasi cu a face gargara, dar in directia reversa. Aceste lichide spala virusul proliferat din git in stomac unde nu poate supravietui, sau sa se mai inmulteasca sau sa-ti faca vreun rau.

No comments: