12 October 2009

AHMADINEJAD...EVREU?

Ahmadinejad- un evreu care se uraste pe el?

Fotografia presedintelui tinind in mina cardul lui de identitate care arata ca si-a schimbat numele din ebraica…Vezi linkul…
http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=111871

Liderul Iranian Mahmoud Ahmadinejad a exasperat lumea cu nesfirsitele lui condamnari asupra Israelului si insistentele sale ca Holocoaustul – ca nu a existat ci a fost o inscenare…oare poate exista si un alt motiv in spatele acestei uri inversunate impotriva everilor?

In acord cu raportul ziarului Telegraph al Londrei…ferocitatea sa poate fi o overcompensare pentruca el se trage din …evrei. Examinind o fotografie a presedintelui Iranului tinind in mina un card de identitate in timpul alegerilor din 2008, ziarul a descoperit numele original al familiei lui Ahmadinejad - de dinaintea convertirii lui la Islam - si care era Sabourjian, un nume evreiesc care inseamna “tesator de pinza”.

Ahmadinejad nu a negat ca numele familiei lui a fost schimbaat cind s-au mutat in Tehran in 1950, dar nici nu a confirmat niciodata care era numele lui original. O nota a hirtiilor lui de identitate, care a fost marita din poza respectiva, sugereaza insa ca barbatul din Aradan, Iran, a purtat un nume comun evreilor din regiunea unde s-a nascut. "Sabourjian," raporteaza ziarul Telegraph si chiar este pe lista rezervata Iranienilor de origine evreiasca facuta de Ministerul de Interior al Iranului.

“Acest aspect al Domnului Ahmadinejad, explica de-acuma multe despre el”… comenteaza Ali Nourizadeh de la centrul pentru studiile Arabe si Iraniene .”Orice familie care se converteste la o alta religie ia o alta identitate prin condamnarea vechii lor credinte.” Nouizadeh a spus Telegraphului, “Facind marturisiri antisemitice el incearca sa inlature orice suspiciuni asupra conectiilor lui cu Evreii. El se simte vulnerabil intr-o societate Shia.”

Ahmadinejad, al patrulea din cei sapte copii a unui om care a lucrat ca fierar, vinzator la alimentara, barbier, s-a mutat cu familia lui la Tehran pe vremea cind era doar un copil. Se pare ca familia s-a mutat in cautarea unei situatii economice mai bune si totodata a luat un nume nou, Islamic.

O lista… 2007 Congressional Research Service report arata originea familiei presedintelui Iranian ca fiind "Saborjhian," impreunind-o cu Farsi "sabor," ce inseamna “vopsitor de ata” ("thread painter." ) Unii biografi incluzindu-l pe Joel C. Rosenberg, arata ca originea familiei lui Ahmadinejad ca "Sabaghian," insemnind “mester in vopsit”( "dye-master") in limba persana. Dar Telegraph raporteaza numele lui in hirtii fiind "Sabourjian" si citeaza un expert din Londra in Iranian Jewry, care spune ca terminatia "jian" este specifica ebraica. "El si-a schimbat numele pentru motive religioase sau cel putin parintii lui au facut-o. “... spune sursa ziarului “Sabourjian este un nume evreu foarte bine cunoscut in Iran."

Daca Ahmadinejad este de origine ebraica, a facut mult sa se distanteze de evrei. Intr-un discurs in 2006 care s-a dat pe Canalul de Stiri Iraniene, Ahmadinejad a insirat o lista de crime pe care Israel le-a facut impotriva Palestinienilor, in timp ce multimea striga “ Moarte Israelului. Moarte Israelului.”Ahmadinejad a raspuns vorbind despre evrei…”Nu au hotare, limite sau taboos cind este vorba sa omoare fiinte umane. Cine sint ei? De unde au venit? Sint ei fiinte umane? Sint ca si cirezile de vaci…chiar si mai rau ca ele. O gramada de barbari setosi de singe. Linga ei, toti criminalii lumii arata a fi oameni cumsecade.” In acelasi an a spus el ”Israel o sa fie distrus…disparut pentru totdeauna. Voi (puterile din west) trebuie sa stiti ca orice guvern care sta linga regimul Zionist, de acum incolo n-o sa vada alt rezultat decit ura oamenilor.”

La sedinta U.N. de luna trecuta, presedintele a denuntat Israelul de “genocidere, barbarism si rasism” “Ieri, omul care a vorbit de Holocaust ca fiind o minciuna de pe acest podium “ a spus Prim Ministrul Israelului Benjamin Netanyahu, la acelasi U.N. summit, “doar 6 decade dupa ce s-a intimplat Holocaustul, voi ati dat consideratie legitima unui om care neaga exterminarea a 6 milioane de evrei, in timp ce promite sa stearga de pe fata pamintului Statul Israel, Statul evreilor. Ce dizgratie. Ce organizatie rusinoasa este Uniunea Natiunilor”

The Telegraph a chemat ambasada Israel la Londra sa comenteze aspectul respectiv- numele lui la nastere (a lui Ahmaninejad) dar i s-a spus ca ei nu vor sa discute trecutul presedintelui Iranian. “asta nu este ceva ce vrem sa discutam” a spus un spokesman- Ron Gidor.

5 comments:

HTC photography said...

Multumesc pentru commentariu. Ti-am lasat si un raspuns acolo :)
O zi plina de frumos!

elena marin-alexe said...

Multumesc pentru aceasta postare interesanta, chiar f. interesanta!
Imbratisari cu iubire din Iubire draga mea prietena de departe.

Rodica Botan said...

sbcglobal.netLa fel si tie boss!!!

Rodica Botan said...

Elena...inima linga inima...acelasi Tata...am putea sa fim mai apropiate decit asa?

viorica said...

Nimic nou sub soare .Diavolul a fost aruncat pe acesta planeta si distruge tot timpul ,el vrea singe asa se simte fericit .Nebunul Iranului a recunoscut ca de catva ani sta de vorba cu un profet care il invata ce sa faca .Prin varsarea de singe va veni un iman de-al lor si atunci va veni si Isus si o sa treaca pe toti crestinii la islam .Cata nebunie!