14 October 2009

CIINE LA INIMA? EXPRESIA NU MAI ESTE ADEVARATA!!!

http://www.youtube.com/watch?v=ofpYRITtLSg&feature=player_embedded#

Am fost obisnuiti cu expresia..."nu fii ciine la inima" spusa cuiva care nu da semne de mila , nu vrea sa dea o mina de ajutor, nu vrea sa se implice intr-o treaba buna. Exista si o lege nescrisa cindva, ca daca treci pe linga ceva sau cineva in nevoie sau in pericol e de datoria oricarui om sa se implice si sa dea o mina de ajutor.

Asta bineinteles inainte de a fi existat expresia "politically correct"(corect din punct de vedere politic)...care dupa mine poate fi tradus ca  o "minciuna legala"...ca tot acolo este. Corect si politic au tot atita in comun cit au minciuna si adevarul.

Si ati putea sa spuneti ca parabola cu samariteanul milostiv e veche de cel putin 2000 de ani...Treaba este insa ca au trecut nepasatori pe linga cel cazut intre tilhari doar cei de rasa superioara...samaritenii, oamenii de mai de jos, au fost mai multi si mai cu inima...

Dar in zilele noastre...tot mai rari samariteni...si uite, ca in pelicula de sus, vin ciinii sa ne dea o lectie. Mai mare rusinea pentru speta umana...Mai era o poezie care intreba la sfirsit cam asa..."Si acum te-ntreb pe tine/ Care-i om si care-i ciine?" Chiar asa...

1 comment:

kis said...

Evrei 3:12 Luaţi seama dar, fraţilor, ca nici unul dintre voi să n-aibă o inimă rea şi necredincioasă, care să vă despartă de Dumnezeul cel viu.