05 October 2009

ADICTIA...

Adictie…un cuvint care ne duce cu gindul la bautura, droguri…sau sex. Dar …de fapt putem dezvolta adictie la toate lucrurile pe care le folosim in exces. Unii joaca carti…si daca o fac pe bani adictia este si mai daunatoare. Altii au adictie la alte persoane…le urmaresc…le cauta, devin umbra lor; si nu rareori o astfel de adictie se termina cu vreo crima sau mai stii ce alta fapta nechibzuita. Mincarea atit de necesara pe care o primim de la Dumnezeu ca o binecuvintare...si ea poate ajunge o adictie daca nu ne stim limita.


Din proprie experienta stiu ca blogul poate deveni si el o adictie. Eu mi-am crescut copii si nu mai trebuie sa ma ingrijorez de unele lucruri. Ocupatia asta imi umple un timp mort in care poate mi-as fi plins de mila …Dar cu un an in urma am avut o gradina tare frumoasa si n-am avut blog. Anul asta gradina mea a aratat tare jalnic…ca n-am mai avut timp de flori…blogul imi fura tot timpul.

Ma gindesc la ultimele situatii intre blogarii evanghelici…si ma intreb daca nu cumva …nu cumva "CINEVA" sufera de o astfel de adictie? Si desi trag nadejde ca inca sint in control…ma intreb daca este adevarat ce spun si daca nu am cazut si eu in capcana asta. In loc sa aratam cu degetul…o privire in oglinda, o cercetare personala, o examinare mai amanuntita a timpului si energiei pe care le punem in munca noastra de blogari sau de cititori ai blogurilor, comentatori…ar fi poate mai potrivita.

Cind clickurile devin mai importante decit familia pe care o neglijam, prietenii pe care ii uitam sau altii pe care-i punem in situatii penibile pe bloguri doar ca sa mai cistigam citeva clickuri…atunci rezultatele sint tragice. Poate ar trebui sa privim la adictii acolo unde le gasim cu mila si cu simpatie…adictia este …o boala…un pacat…un dusman…Si ORICINE poate deveni o victima...

2 comments:

AICISIACUMACOLOCURAND said...

LETTER OF A REPENTED ADDICT TO A FRIEND 9/30/2005

Hey buddy,

Guess what! I am getting out of the blogosphere. God's been convicting me and calling me away from the computer as well. For me it is a snare that draws attention from my family. I have tried to rationalize the two, but I cannot. It is not like this for everyone but it is for me. God sent John to preach repentance to turn the hearts of the Fathers to the children. I got off the road because of this call and am finding that blogging for me is kind of like trucking. A noble pursuit but never the less an unhealthy one. I wish I could balance the two, but I cannot. I just got done praying and am at peace about this. Take care bud. To focus on the faith is to focus on the family. He seeks godly offspring and I don't want to end up like Eli. I may email you from time to time.
Brian At 9/30/2005 10:58 PM ,
http://www.graceforlife.com/2005/09/casting-crowns-trinity-rewards.html

BUT guess what!He is still blogging

http://bhedr.blogspot.com/
For Love Of God

Andrei Răduţu said...

Ai dreptate in legatura cu dependentele...trebuie sa fim foarte atenti si cu capul pe umeri in tot ceea ce facem...o seara buna:)