27 October 2009

CRIZA SI NOI...

Iarasi despre criza…Pina acuma am vazut-o numai in jur dindu-ne tircoale, ca un animal de prada care isi tine ochii de jumatate inchisi dar nu de oboseala, nu se nesomn…ci se furisa incet…subtil...ca sa dea mai putin de banuit. Ne-am infiorat oridecite ori ochii ei galbeni au privit in directia noastra…si ne-am bucurat ca inca nu ne-a atacat. Nu inca…Dar…cum ploaia vine peste cei rai ca si peste cei buni…si criza vine peste toti oamenii intr-un fel sau altul.


Personal, daca ar fi sa aleg, as alege ca nimic sa nu se intimple la nivel personal…boala, moarte…sau alte dureri de suflet. Lucrurile, obiectele, pot fi inlocuite…daca trebuie ceva sa mearga rau macar sa fie cu lucrurile la care putem renunta mai usor. Asa ca…sa trec la subiect…compania mea a decis saptamina asta ca nu mai are nevoie de toti angajatii. Pentruca avem union, managementul nu va da afara pe cei mai slabi muncitori, ci pe cei mai noi angajati. Se crede ca in valuri…si pina la 2000 de angajati. Saptamina asta anunta inginerii: citi si care…

Cum ziceam... Doamna Criza…bintuie peste tot. Cind vin la lucru e din ce in ce mai lejera naveta…semn ca o parte din cei care aglomerau strazile sa mearga la munca n-au unde merge…Si asta este doar inceputul.

E imposibil sa nu te tulburi, mai ales cind poti sa pierzi din punct de vedere material tot ce ai acumulat, tot ce ai investit. Asa este pe pamint si asta se intimpla cu investitiile materiale. Majoritatea sufera atacurile cele mai ridicole…exact cum spune Biblia…ori le maninca moliile, ori rugina. De unde se stia de investitiile astea in fiare acum 2000 de ani? Ca doar n-aveau automobile pe atunci…? Cert este ca asa spune Cuvintul- "rugina"; si nici o iota de acolo nu este in plus, in minus, sau eronata.

Ce gasesc in Biblie pe tema asta? Pe Iov il gasesc intr-o criza de o intensitate nemaipomenita. Si nu o criza creata de el…ci creata de Satana . Majoritatea crizelor insa ni le facem noi singuri. De obicei o criza spirituala se transforma intr-o criza materiala. Cind nu mai traim dupa rinduiala data de Dumnezeu, nu ne mai iubim unii pe altii, nu ne ajutam, si incepem sa fim lacomi si rai…Dumnezeu nu ne mai da binecuvintari…si criza este prezenta. Nu rareori o criza materiala devine o binecuvintare pentru suflet cind ne face sa ne amintim cine sintem si ne intoarcem la Cel ce nu oboseste iertind si binecuvintind.

Am fost surprinsa cind copii mei au ales sa paseasca prin credinta in lectia asta dura de viata. Mi-au amintit ca Domnul a dat si ca tot El are dreptul sa ia; mi-au amintit ca de obicei El nu ia ceva fara sa dea ceva mai bun in loc…mi-au amintit ca planurile noastre nu sint planurile Lui…au realizat ca visul lor nu este numai aici pe pamint, ca posibilitatile Lui Dumnezeu sint fara limita. Au zis ei ca Dumnezeu are un plan cu ei si ei sint dispusi sa urmeze acel plan, chiar daca prin asta trebuie sa renunte la unele lucruri pe care si le-au dorit mult si pentru care au muncit mult…

Si eu simt la fel…dar sa aud aceste lucruri din gura lor…a fost ceva deosebit. Si daca criza materiala a inceput…trebuie sa recunosc ca binecuvintarile nu au incetat ci se inmultesc din zi in zi. Ca Dumnezeu slefuieste caracterele noastre trecindu-ne prin situatii si procese. Doamne da-mi intelepciune sa inteleg Cuvintul Tau si sa-L accept atunci cind nu-L inteleg…si sa cred ca planurile Tale sint exact asa cum le-ai spus in Ieremia 29:11…"Caci Eu stiu gindurile , pe cari le am cu privire la voi", zice Domnul, "ginduri de pace si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde."

No comments: