03 May 2013

WHY MAN SURVIVE

De ce supravietuieste omenirea
De Laurence M.Gould – Presedinte al Colegiului Carleton

Proverbe 29:18 “Cind nu este nici o descoperire dumnezeiasca, poporul este fara friu…”
(In englezeste – “where there is no vision, the people perish” – tradus ar veni… unde nu este viziune, poporul piere)
……………….
Nu cred ca cea mai mare amenintare a viitorului omenirii sta in bombe si armament. Nu cred ca civilizatia noastra va murii asa. Cred ca va murii cind o sa ajungem nepasatori - cind fortele spirituale care ne imping sa ne purtam bine si sa fim nobili vor murii in inima oamenilor.

Arnold Toynbee facea o remarca ca, 19 din 21 civilizatii bine cunoscute nu au fost cotropite dinafara ci au murit de o boala interna. Nu sint famfare care cinta si nimeni nu flutura steaguri ca sa ne atentioneze cind se intimpla acest fenomen; se petrece usor, incet in liniste si la intuneric si fara ca cineva sa observe.

Daca vrem sa pastram si sa crestem grandoarea Americii, trebuie sa ne ferim sa ne facem ca ne este greata de cuvintul…”spiritual”. Treaba noastra este sa redescoperim si sa reafirmam credinta noastra in cele spirituale, valorile care nu s-au mai folosit de mult si pe care viata in America a fost organizata de la inceputurile ei.
…………………
Despre sistemul angelic si serafic care se afla deasupra noastra, stim aproape nimic; dar vedem o lege simpla, efectiva si usor de inteles ca si cea a gravitatiei - legea dragostei - extinzinduse si cuprinzind tot dominionul Lui Dumnezeu, dind viata acolo unde ajunge si imbratisind orice miscare cu autoritatea ei universala, si producind aceeasi armonie acolo unde este respectata asa cum observam pretutindeni in natura.
Mark Hopkins

2 comments:

criss said...

Sfintele Sarbatori sa-ti aduca in suflet noblete si bucurie, iar langa cetina bradului impodobit, odata cu vraja colindei, ingerii cu aripi de nea sa-ti presare in suflet iubire.
Cristiana.

Rodica Botan said...

Cristiana...fata frumoasa, si tie. Multa sanatate si bucurii de sarbatori. Multumesc de vizita...