08 May 2013

NU NORUL ESTE VESNIC!!! (1/19/09)

Ii raspundeam astazi la un e-mail unei prietene tinere . In discutia ce o purtam, am ajuns sa folosesc un sfat pe care tatal meu mi-i l-a dat cind am inceput sa conduc. Si m-am gindit ca e de folos sa-l practic nu numai cind conduc dar i-am gasit aplicatie in viata de toate zilele si m-am hotarit sa vi-l impartasesc.

Cind am inceput sa conduc, primul sfat si poate cel mai bun sfat pe care l-am primit in acest domeniu a fost sa nu ma uit in botul masinii, ci sa ma uit cit pot de departe pe sosea. Zicea tatal meu ca astfel poti sa vezi daca cineva vine cu viteza, cite masini vin, ce intentii au…si daca ceva este in cale…si pentruca “timpul” este cel mai important element cind esti in viteza, uitindu-te cit poti de departe poate sa te salveze de multe accidente, dindu-ti timp de gindit si de actionat.

Asa si in viata de toate zilele…uneori ne fixam cu ochii pe o problema si uitam sa ne uitam la viata in ansamblul ei. Si cite accidente nu am putea evita, cite lucruri neplacute cite situatii ar fi evitate daca ne-am da doua secunde in plus de gindire?!

Biblia ne spune sa aruncam asupra Domnului toate ingrijorarile noastre. S-a facut o statistica din care s-a tras concluzia ca aproape niciunul din lucrurile de care ne ingrijoram nu se intimpla. Cita energie consumata aiurea…ce stare de depresie…
Vorbesc din proprie experienta. Citeodata ma comport ca si cind am un nor personal care il car dupa mine si tot restul de oameni se bucura de soare, numai eu stau zgribulita sub norul meu.

Tatal meu spunea sa ma uit pe drum cit pot de departe. Biblia imi spune sa ma uit tinta la El…Oh…imaginati-va…El care a invins in locul meu…Si cind ma uit la destinatia finala, la Eternitatea ce o s-o petrec cu El…ce viziune larga am, ce usor voi putea naviga, cit de mult timp voi economisi si cit de pregatita am sa fiu pentru eventualele situatii de pe drum…

De multe ori ma comport ca si sclavii din Sud, dupa ce au primit eliberarea si n-au stiut ce sa faca cu ea si au ramas tot acolo robi vechilor obiceiuri, sclavi de buna voie.

Daca cumva aveti si voi vreun nor personal…parcati-l undeva si uitati apoi unde l-ati parcat. Eu uit mereu unde imi parchez masina asa ca n-o sa-mi fie greu sa uit unde l-am parcat.

Va doresc o zi binecuvintata si fara de nori!!!

4 comments:

Anonymous said...

Nu te-ndoi ci crede
Ca-n ceasul cel mai greu
Clipita de clipita
Vegheaza Dumnezeu .

Rodica Botan said...

Ca nici un par nu-ti cade,
Ca nici o clipa nu-i,
Ca nu-i nici o-ncercare
Decit prin voia Lui!!!

Anonymous said...

Iar daca crezi puternic
Nimica nu-i spre rau.
Ci totul se va-ntoarce
Spre-un si mai bine-al tau.

Anonymous said...

Nu norul este vesnic
Ci soarele e Acel
Ce-nvinge si ramine
Stapin in urma El

M-as bucura sa-l cintam impreuna si cu voce si apoi sa-i multumim Celui care vgheaza asupra noastra clipita de clipita .