19 May 2013

BARBURA...MISIONARA LA MUSULMANI...(1)

   
De citiva ani incoace , in fiecare an ma duc in luna Mai la Silver Spur, un camp unde se tin tot felul de conferinte. Nu-i nimic altceva decit o retragere in munti, in compania unor femei credincioase, ascultind la muzica buna ( de obicei) si la lecturi frumoase...si sa nu mai spun de partasie si mincare si relaxarea care suplimenteaza aceasta iesire...
    N-am fost prea incintata de aceea care a fost principala vorbitoare. In prima seara mi s-a parut ca bate apa in piua si ca a uitat ca iesirea noastra acolo era cu scopul de a ne hrani si improspata sufletul. Dar daca vineri ne-a dezamagit, simbata si duminica si-a revenit- sau ne-am revenit noi ...
    Am fost insa impresionata de o doamna - o sora de-a noastra cu numele de Barbura. Nu ne-a spus numele de familie din motive pe care le veti intelege mai tirziu. Ea este o fosta inginera, actualmente lucreaza ca medic si ca misionar in Pakistan. Ca sa slujeasca in aceasta capacitate a invatat 7 dialecte care se vorbesc in Pakistan. Ea duce vestea Evangheliei la cei mai putin cautati oameni...cei la care Cuvintul sfint nu a ajuns inca.
    Si Barbura, dupa ce ne-a vorbit despre munca ei in Pakistan, a tinut un shop special pentru doamnele care ar vrea sa invete cum sa se adreseze si cum sa spuna despre Isus Christos femeilor de religie musulmana. Aproape toate doamnele din grupul meu au participat. Si am sa va spun citeva lucruri interesante, spicuiri din ceea ce am invatat de la Barbura.
    Stiati ca unul din cinci oameni de pe glob este musulman? Barbura spunea ca Pakistanul este a doua tara din lume ca populatie musulmana. Densitatea populatiei in unele orase este fantastic de mare. Orasul Karachi de pilda are o populatie cit jumatate din populatia Californiei,  si este al doilea oras  din lume in ce priveste numarul musulmanilor care locuiesc in acest oras.
   Spunea Barbura ca nu degeaba musulmanii s-au imprastiat in ultimii ani mai in toate tarile...tinind cont de numarul foarte mic de misionari care merg sa le vesteasca Cuvintul, Dumnezeu a trebuit sa-i aduca pe ei la noi daca nu am vrut sa ne ducem noi la ei sa le vestim Cuvintul. Cind a spus aceste cuvinte ne-am uitat una la alta- toate femeile din audienta...Dojana era asa de potrivita.
     Mai ales dupa evenimentele din 9/11 si chiar ultimele evenimente din Bengazi, exista o teama in privinta celor de religie musulmana si cine ar putea sa spuna ca nu pe drept? Si cu toate acestea, aceasta femeie tinara si frumoasa, educata si curajoasa ne explica ca pe musulmani trebuie sa-i cauti cu dragoste indiferent de cite pericole si greutati am intimpina. Ea ne-a amintit de Apostoli si de prigoana care s-a abatut asupra lor - dar cum in lanturi si amenintati si haituiti, ei au continuat sa propovaduiasca Cuvintul celor care-i prigoneau.
     Barbura povestea ca nu mai de mult decit Ianuarie ce-a trecut au perchezitionat vanul cu care mergea ea la spital, si ca o cautau pe ea si inca o doctorita cu care lucra. Pentruca nu au gasit-o, ca era una din zilele in care ea nu mergea la spital, au rapit pe alti doi crestini de origine pakistaneza. Ea le-a aratat pozele. Cel mai in virsta a scapat dupa vre-o luna de zile - aproape mort din lipsa de hrana, dar de cel mai tinar dintre ei n-a mai auzit nimeni. Spunea ea , ca acesti oameni au suferit si poate tinarul e chiar mort in locul ei.
    In prezenta unor astfel de sfinti nu poti decit sa pleci capul rusinat. Ce facem noi aici in America sau in alte tari unde sint musulmani ...ce facem noi pentru acesti oameni? Le vorbim vreodata despre Isus? Pe noi nu ne costa viata ca sa le spunem Adevarul Scripturii- si totusi nu o facem. Prefeream sa-i urim si sa ii dispretuim . Si teroristii au nevoie de Christos. Pavel a fost un astfel de extremist care a mers pina acolo incit a acceptat sa omoare pe cei care nu credeau ca El...pina nu i s-a aratat Christos pe drum...si pina nu a inteles si a acceptat Adevarul.
     Barbura spunea ca in mare numar musulmanii se intorc la Christos si ca multi dintre ei au vise sau ca sint martorii unor minuni. Spunea ea ca in ultimii 30 de ani au venit la Christos mai multi musulmanii decit oricind inainte. Spunea ca majoritatea musulmanilor sint foarte saraci si duc o existenta grea.
     (Va urma)

No comments: