01 May 2013

PUTEREA VOINTEI!!!(1/23/09)

Puterea vointei se gaseste in resurse limitate, spun cercetatorii de la Universitatea din Toronto Scarbotough. “E ca si cind ai folosi un muschi”, spune Michael Inzlicht, Ph.D., assistant professor of psychology and lead study author.”Dupa ce iti exersezi puterea vointei intr-un anumit scop puterea vointei se oboseste si nu mai poate fi folosita la fel de usor in alte instante imediate. “ Lipsa acestei energii sau puteri a vointei poate sa dureze citeva ore. “Asa ca data viitoare cind esti in trafic si iti folosesti vointa sa nu-ti iesi din fire in timpul navetei…ai grija sa nu te arunci la cutia cu doughnuts din office…s-ar putea sa nu mai ai putere de vointa sa te abti!!!” Spune Jennifer Castoro.
………..

Nu stiu cit este de adevarat acest lucru. Si-mi dau cu parerea eu care n-am nici un titlu de adaugat nici inainte nici dupa numele meu…Si totusi am dreptul sa analizez in dreptul meu. Si eu zic asa ca unele resurse ce le avem sint limitate. Nu stiu exact daca puterea vointei este una dintre ele, dar cred ca timpul si energia sint doua resurse limitate pe care noi oamenii le abuzam si le folosim si uneori le cheltuim fara sa ne uitam pe ce…ca mai apoi sa nu avem destul timp sau energie pentru lucrurile importante.

“Rascumparati timpul” este un verset Biblic, amintindu-ne ca viata este trecatoare, tineretea, energia ei atributele ei sint limitate, si investitiile pe care trebuie sa le facem in timpul tineretii sint de o importanta covirsitoare. Eclesiastul zice: ” Dar adu-ti aminte de Facatorul tau in zilele tineretei tale, pina nu vin zilele cele rele si pina nu se apropie anii cind vei zice:”Nu mai gasesc nici o placere in ei.”

Acuma ce sa spun…fara studiul unui profesor de psyhologie si inca un jurnalist inteligent, n-as fi stiut ca “de unde tot iei si nu pui, curind se ispraveste?”… Ma tot gindesc sa-mi adaug si eu ceva litere inaintea numelui…ceva titluri…poate imi sugerati ceva?!

1 comment:

Anonymous said...

Princess!
You are God's child, and He is your King!