16 May 2013

CIND ITI PIERZI SLUJBA...

http://www.focusonthefamily.com/lifechallenges/life_transitions/when_you%20_have_lost_your_job.aspx

When You've Lost Your Job
by Greg Pepe, Jim Vigorito
tradus Rodica Botan

Un articol potrivit cu timpurile in care traim. Iata ce scrie articolul…

…………………
Poate ca citesti aceste rinduri pentruca ti-ai pierdut slujba, sau cineva apropiat tie a ramas fara lucru. In acest caz, trebuie sa stii ca nimeni nu ar trebui sa treaca singur prin aceasta perioada grea. Caci si ceilalti ce te inconjoara sint afectati de necazul pe care il experimentezi, si vor sa te ajute sa te pui din nou pe picioare.

Stim ca nu e usor… Cind iti pierzi sluba, oricare ar fii motivul, este tare greu. Valoarea ta ca persoana, identitatea ta si directia in care mergi sint puternic afectate. Incepi sa te intrebi singur…cine esti si care este adevarata ta valoare? Le pasa altora de tine? Dar Lui Dumnezeu ii pasa? Si tot ce faci parca este filtrat prin aceste lentile. Ca rezultat…s-ar putea sa nu fie prea usor pentru cei din jur sa stea pe linga tine?!

Iti vine sa fugi si sa te ascunzi undeva. Si cit de greu este sa te privesti pe tine in oglinda, este infinit mai greu sa le spui tuturor celor ce te intreaba …”cum ti-ai pierdut slujba.” Dar rezista tentatia sa fugi de aceasta responsabilitate. Fiind deschis despre situatia ta este primul pas in a iti rezolva problema. Si o sa fii surprins cind si ceilalti sint parte si vor sa poarte un rol important in a te ajuta sa-ti vindeci necazul.

Comunica chiar de la inceput ce vrei de la ceilalti. Lasa-i sa inteleaga care sint simtamintele tale si nu te rusina de ele. Daca faci acest lucru de la inceput, te va ajuta sa iti continui drumul ce il ai de parcurs trecind peste neintelegeri si dureri de suflet in plus. O puternica retea de relatii prietenesti va fii vitala sa te tina incurajat si concentrat pe rezolvarea problemei tale. Familia, biserica si contactele tale cu colegii o sa te ajute sa nu te simti singur. Vei trece printr-un proces care este diferit pentru foecare persoana, si cei care te cunosc cel mai bine vor fii sensitivi cu tine in acest timp.

Dar ceea ce este cel mai important este sa tii canalul de comunicare cu Dumnezeu deschis. Asta inseamna rugaciuni zilnice si da…sa-ti ventilezi cu sinceritate fraustrarea si sa-I spui Lui ce simti si ce gindesti. El poate sa reziste tuturor fraustrarilor tale, tuturor temerilor si nemultumirilor…mai bine ca oricine altcineva.
Pierderea slujbei este cea mai umilitoare experienta pe care o poate avea cineva. Dar ea este ca un vaccin care il vindeca si il apara pe omul respectiv de egocentrism intr-un timp record. Cind titlul tau profesional, responsabilitatile, meetingurile si calendarul sint aruncate pentruca nu mai reprezenta cine esti tu, cine a ramas, sau ce a ramas din tine? Dar asta este persoana pe care prietenii si familia o stiu si pe care Dumnezeu a cunosct-o dintotdeauna.

No comments: