12 May 2013

PRIN...VALEA PLINGERII

De Julie Ackerman Link
Tradus Rodica Botan

Vechiul drum de la Ierusalim la Ierihon, este tare ingust si plin de pericole, de-alungul unei prapastii in partea aia salbatica a Iudeii. Numele acelui loc este Wadi Kelt dar este cunoscut sub numele de "Valea Plingerii"; si acest loc l-a inspirat pe David sa scrie Psalmul 23. Locul insasi ofera putine motive pentru care sa se scrie asa un Psalm plin de sperante. Peisajul e trist…un pustisag - si plin de locuri prapastioase. Un loc excelent pentru tilhari si hoti dar nu pentru altcineva…

Cind David a scris "Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrelor mortii, nu ma tem de nici un rau" (vesetul 4) el descrie acel loc unde raul era la el acasa - o prezenta permanenta. Si cu toate acestea el refuza sa se teama…El nu exprima speranta ca Dumnezeu va anula rautatea ca el sa poata trece pe acolo neatins, ci spune ca prezenta Lui Dumnezeu ii da lui o siguranta - si siguranta aceasta il poarta prin aceste locuri dificile dar fara teama ca este parasit de Dumnezeu. In alt Psalm, David spune ca Dumnezeu este speranta Lui (Psalmul 71:5).

Multa lume declara ca are speranta, dar numai cei care cred in Christos pot fi siguri de nadejdea lor. Aceasta nadejde nu vine din puterea, inteligenta,or situatiile favorabile, ci vine de la Domnul, Creatorul Cerului si al Pamintului; El singur are dreptul sa promita nadejde si sa isi tina promisiunea.

3 comments:

Sorin M. said...

Călător prin valea umbrelor

Trec prin valea adancă a umbrelor iar neliniştea şi teama m-au înconjurat din toate părtile, duşmanii mei s-au adunat să mă zdrobească, să mă înfrângă. Nu mai am nimic, visele mele au dispărut aşa cum castelul de nisip dispare în mare, iar durerea a frânt atât de mult inima mea încât, acum, am rămas doar cu bucaţi mici, împrăşiate. Trec prin valea adâncă a umbrelor, dar, Tu DOAMNE Te-ai ridicat şi m-ai sprijinit să nu fiu biruit! Ai alungat neliniştea şi teama, iar duşmanii mei toţi au fost zdrobiţi prin dreptatea Ta. Ai transformat bucăţile împrăştiate într-o inimă noua de aur, nepreţuită! Mi-ai reamintit că visele mele se vor împlini într-o zi, pentru ca Tu, mă vei ajuta! Ai suflat peste mine adierea lină a vieţii şi ştiu că acum trăiesc, din nou, cu adevărat, chiar dacă sunt încă un călător prin valea umbrelor.

AICISIACUMACOLOCURAND said...

Never Give Up
Here’s an encouraging hymn that speaks for itself. It brings to mind James 1:2-4 - “My brethren, count it all joy when ye fall into divers temptations; Knowing this, that the trying of your faith worketh patience. But let patience have her perfect work, that ye may be perfect and entire, wanting nothing.”

Lyrics: Fanny J. Crosby
Music: Ira A. Sankey

Never be sad or desponding,
If thou hast faith to believe.
Grace, for the duties before thee,
Ask of thy God and receive.

Refrain:
Never give up, never give up,
Never give up to thy sorrows,
Jesus will bid them depart.
Trust in the Lord, trust in the Lord,
Sing when your trials are greatest,
Trust in the Lord and take heart.

What if thy burdens oppress thee;
What though thy life may be drear;
Look on the side that is brightest,
Pray, and thy path will be clear.

Never be sad or desponding,
There is a morrow for thee;
Soon thou shalt dwell in its brightness,
There with the Lord thou shalt be.

Never be sad or desponding,
Lean on the arm of thy Lord;
Dwell in the depths of His mercy,
Thou shalt receive thy reward.

http://www.hymnpod.com/2010/06/01/never-give-up/

rodica said...

Frumos Sorin...f.frumos spus!!!