15 May 2013

CE CREDETI...CONTEAZA?

CHIAR CONTEAZA?
de Charles W. Colson – tradus Rodica Botan


Tinerii de la Biserica Shively Christian , condusi la vremea aceea de Pastorul de tineret - Dave Stone, erau intr-o competitie crincena cu vecinii lor de la Biserica Shively Baptist, in toate lucrurile, in special sport. Erau insa seriosi si in privinta vietii lor de credinta, si erau prezenti cu constiinciozitate si la studiile de vara ale Bibliei, conduse de pastorul lor de la tineret.
Intr-una din saptamini, lectia de studiu Biblic a fost despre Domnul Isus care a spalat picioarele ucenicilor sai - de la Ioan capitolul 13. Ca sa faca lectia asta de a servi si mai de neuitat, Pastorul Stone a impartit copiii in grupulete si le-a spus sa mearga si sa gaseasca o forma practica in care sa slujeasca cuiva.
-Vreau ca voi sa fiti fiecare un Isus in orasul asta pentru urmatoarele doua ore…-
 -Daca Domnul Isus ar fi aici ce credeti ca ar face? Gasiti voi o forma in care credeti ca El ar ajuta oamenii din orasul nostru…
Dupa doua ore, toti tinerii acestia s-au reintors ca sa raporteze ce au facut in cele doua ore de slujire.
Un grup a facut 2 ore de munca in gradina unui batrin neputincios. Alt grup  a cumparat inghetata si le-a dus la citeva vaduve din Biserica lor. Al treilea grup a vizitat la spital un frate bolnav din Biserica lor si i-au dus si un card. Alt grup s-a dus la o casa de batrini si un cintat acolo colinzi…da…colinzi in mijlocul lunii august. Una dintre batrine a remarcat ca au avut cel mai cald Craciun din cite isi amintise ea…
Dar cind al cincilea grup a stat in fata Pastorului si au raportat ce au facut, toti ceilalti au strins din dinti…Acest grup s-a dus nici mai mult , nici mai putin decit …la Pastorul de tineret de la Biserica rivala unde au intrebat daca este cineva in Biserica lor care are nevoie de ajutor. Pastorul i-a trimis la resedinta unei femei in virsta care avea nevoie de cineva sa o ajute pe linga casa. Si acolo, in timp de doua ore, au taiat iarba, au greblat , au taiat crengi, si au facut curatenie pe afara. Cind au fost gata de plecare, femeia a chemat grupul la ea si le-a multumit pentru munca pe care o facusera pentru ea.
-Nu stiu cum m-as fi descurcat fara voi…le-a spus ea. Voi copii de la Biserica Shively Baptist, totdeauna mi-ati venit in ajutor.
Se facu tacere…
-Shively Baptist? Intreba pastorul lor..sper ca i-ati spus ca voi sinteti de la Biserica Shively Christian…
-Nu …Nu am spus chiar nimic…au raspuns ei…noi n-am crezut ca amanuntul asta are vreo importanta…

No comments: