31 May 2013

VORBIM NOI...DAR MAI LA URMA!

De Joe Stowell
Tradus Rodica Botan

A fost o vreme cind un anume oras de pe Coasta de Vest, era unul dintre cele mai ostile locuri pentru vestirea Cuvintului Lui Dumnezeu in America. In cafenele erau chiar posters care faceau reclame la intilnirile de vrajitorie, unde ai fi putut sa inveti sa pui un "spell"( o vraja) pe vrajmasii tai.

In asa situatii impotrivitoare, chiar si permisiunea de la oras ca sa construiesti o biserica noua era foarte greu de obtinut. Si pastorii erau foarte tulburati…pina cind, un grup dintre ei au inceput sa se intilneasca la rugaciune in mod regulat si mai apoi s-au decis sa duca dragostea Lui Christos acestui oras in mod practic.

Au inceput sa serveasca mai intii pe "homeless" -cei fara locuinte, care traiau pe sub poduri si prin statii de troleuri…pe cei care sufereau de AIDS (sida), pe adolescentii rataciti - grupul de risc al societatii…

Cu credinciosie si cu intentii bune, au dus dragostea Lui Christos la cei mai nevoiasi. N-a trecut mult si agentiile din oras au inceput sa cheme acesti pastori ca sa le vina in ajutor cu cazurile mai grave pe care le aveau. Chiar mai mult decit atit, bisericile existente au inceput sa creasca in numar pe masura ce oamenii raspundeau tot mai mult Cuvintului Lui Dumnezeu in actiune.

Ceea ce dovedeste ceva: citeodata, trebuie sa "te prezinti" inainte de a deschide gura. Nimeni nu are nevoie sa auda ce avem de spus despre dragoste, daca n-o pot vedea vie si in actiune in viata noastra. (Matei 5:16) Si chiar cei mai puternici oponenti ai Bibliei or sa fie fericiti ca locuim in orasul lor, ca lucram in birou cu ei, ori ca le sintem vecini. Si …mai apoi, o sa ti se iveasca si posibilitatea …sa "vorbesti" despre Isus...

No comments: