06 May 2013

COMA DE PESTE WEEKEND...(02/10/2009)

Duminica dimineata, m-am trezit ca de obicei si "I jumped into a shower" (am sarit in dus)…ce expresie si la astia...vorba vine…m-am tirit pina in baie si m-am epuizat si mi-am consumat ultimul strop de energie, invirtind de robinet. In sfirsit toata concentratia pe care am putut sa mi-o adun, am folosit-o sa aleg temperatura apei…sapunitul si samponatul parului a fost de-a dreptul chinuitor de obositor…dupa care am ales un halat flanelat ca sa nu mai trebuiasca sa ma sterg de apa…si m-am tirit inapoi in pat…am zis eu pentru inca cinci minute, cit mi-ar fi luat sa ma usc cu prosopul. Asta a fost la ora 8 dimineata…

Intentia mea a fost sa ma duc la biserica… in schimb odata ce am atins perina , am intrat intrun somn adinc ca o coma…Dupa ora 12 nu stiu exact cind, bubuituri agitate in usa…si cum "saritul" din pat s-a dovedit din nou a fi o tirsala lunga, bubuitul din fereastra…ok…inca o schimbare de directie catre fereastra…pe parcurs ceva logica mi-a patruns in creier ca si o raza de lumina, dupa ce ochii ti-s obisnuiti cu intunericul…si in sfirsit…in sfirsit, am inteles ca nu se poate intra pe geam si m-am dus si am descuiat usa…

Mai tata…nici urechile nu mi-erau prea pe faza…dar turuiala nu se mai oprea…ceva de telefon…nu raspunzi…chemat…Debby chemat…eu chemat…ingrijorare…n-am stiut…nu spui…ce s-a intimplat…si in sfirsit…"esti ok, mom?". Ultimele rafale au venit dupa ce am sfirsit traiectoria pat…cu patura pe mine si cu butonul de receptie pe off. Dupa care banuiesc ca Laura a plecat nu inainte de a-mi pune celularul pe ON…si dupa ce probabil mi-a luat pulsul…cine mai stie ce s-a intimplat…ca m-am adincit din nou in coma…
…………………..
Luni…am realizat ca trebuie sa ies din coma ca daca nu ma duc la lucru n-am unde sa zac. Odata iesita din coma, am realizat ca un pic s-a mai schimbat decorul…mai sint si fetele mele ingrijorate de mine, nu numai eu de ele…hmmm…nu-mi displace ideea asta!!! Apoi am realizat ca nu m-am dus la biserica si ideea imi sta ca o aschie subtire si ascutita sub unghie…nu ma doare suficient dar destul…destul sa ma faca sa ma simt vinovata. Si... Doamne, cum mai iubesc simtamintul asta de vinovatie…

Aseara am avut Bible Study cu fetele mele…la Andreea acasa. M-am asezat pe canapeaua ei alba si m-am tolanit…incet , incet am ocupat-o toata…si nu curind au dat drumul la VCR cu lectia respectiva ca eu deja sforaiam…cum stiu? Pai m-am trezit din somn singura.Din cauza "fredonatului"…in…Doooorm major!!!

Bine ca n-am dormit in biserica. Biblia vorbeste de fecioarele adormite…dar nicaieri n-am citit ca si sforaiau. Oricum…m-am trezit la momentul cel mai important al lectiei…se vorbea de odihna.
Si auzi, strigare…Dumnezeu in maretia si puterea si gloria lui…s-a odihnit. S-A ODIHNIT!!! Nu sintem noi un pic cam aroganti sa credem ca noi n-avem nevoie de odihna? Mi-am ciulit urechile…cum numa ce ma trezisem din somn si cum mai adaugasem la vinovatie…nici nu puteam sa aud cuvinte mai frumoase ca cele ce le auzeam. Domnul se milostivea de mine si in gratia Sa a stiut ca aveam nevoie sa aud…"e ok, Rodica…e ok…odihna este parte din Planul Meu".

De fapt…cine altul decit El, ne duce la "ape de odihna"…cine altul decit El ne promite sa ne vom odihnii la sinul Lui…si ca sa nu ne simtim rusinati sau vinovati…ne-a spus ca si El Insusi s-a odihnit…

Bucata asta a mea nu este terminata. Vreau sa ma ajutati sa gasesc toate textele despre odihna pe care le putem gasi in Biblie…avem nevoie sa stim ca e ok sa ne odihnim…Doamne da-ne tuturota odihna Ta. Va astept. Voi lasati commentarii si eu am sa le adaug la text. Multumesc!!!

a.dama :
Eclesiastul 4:6 Mai bine o mână plină de odihnă, decât amândoi pumnii plini de trudă şi goană după vânt.

5 comments:

A.Dama said...

Eu banuiesc ca s-a acumulat oboseala, de-aia s-a intamplat aceasta cufundare prelunga si neintentionata in somn. E nevoie de "zi de odihna", nu doar de nopti de odihna. :)

Uite, am gasit un verset interesant. Am putea medita la el:

Eclesiastul 4:6  
Mai bine o mână plină de odihnă, decât amândoi pumnii plini de trudă şi goană după vânt.

Rodica Botan said...

multumesc a.dama...foarte, foarte potrivit.

botan said...

În ziua a saptea Dumnezeu si-a sfârsit lucrarea pe care o fãcuse; si în ziua a saptea S-a odihnit de toatã lucrarea Lui pe care o fãcuse.
Genesis 2:2

Isus le-a zis: „Veniti singuri la o parte, într-un loc pustiu, si odihniti-vã putin.” Cãci erau multi care veneau si se duceau, si ei n-aveau vreme nici sã mãnânce.
Mark 6:31

Si Moise le-a zis: „Domnul a poruncit asa. Mâine este ziua de odihnã, Sabatul închinat Domnului;
Exodus 16:23

8 Adu-ti aminte de ziua de odihnã, ca s-o sfintesti.
9  Sã lucrezi sase zile si sã-ti faci lucrul tãu.
10  Dar ziua a saptea este ziua de odihnã închinatã Domnului, Dumnezeului tãu: sã nu faci nici o lucrare în ea, nici tu, nici fiul tãu, nici fiica ta, nici robul tãu, nici roaba ta, nici vita ta, nici strãinul care este în casa ta.
11  Cãci în sase zile a fãcut Domnul cerurile, pãmântul si marea, si tot ce este în ele, iar în ziua a saptea S-a odihnit; de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnã si a sfintit-o.
Exodus 20:8-11

Veniti la Mine, toti cei truditi si împovãrati, si Eu vã voi da odihnã.
Matthew 11:28

Si am auzit un glas din cer, care zicea: „Scrie: Ferice de acum încolo de mortii, care mor în Domnul!” -„Da” zice Duhul „ei se vor odihni de ostenelile lor, cãci faptele lor îi urmeazã!”
Revelation 14:13

Just a few!

cherie said...

Eu dupa 1 mai am inceput să mă chinuiesc cu un fel de gripă-durere in gât...
Nu am căzut în coma dar dormeam cum puneam capul pe pernă...si îl puneam mai toată ziua.
Incă şi acum tot aşa fac, deşi pun capul jos din ce în ce mai puţin...
O fi ceva în atmosferă ! Mai sunt şi altii la fel?

Rodica Botan said...

Si la mine toata familia a fost bolnava...cite o saptamina chiar rau de tot. Gripele astea dsint din ce in ce mai puternice. Virusul se obisnuieste cu medicamentele si devine mai puternic. Insanatosire grabnica, cherie...