09 May 2013

"CIND VEI VEDEA ACESTE LUCRURI..."

From Heirs of the King
by Warren W Wiersbe
tradus Rodica Botan

Intunericul si putrezirea merg impreuna. Pentruca este o intunecime in politica, guvernele lumii sint in putrefactie. Pentruca este intuneric in religii, religiile lumii se descompun si incearca disperat sa se salveze unindu-se . Si pentruca este intuneric din punct de vedere moral, este periculos sa te plimbi pe strazi chiar si ziua in amiaza mare. Isaia 60:2 :”Caci iata, intunericul acopere pamintul, si negura mare popoarele…”

Aceasta intunecime si putrezire ne ajuta sa explicam de ce sint oamenii atit de confuzi. Nimic nu arata bine pe intuneric. Poti sa vezi contururi dar nu adevaratele marimi sau detaliile. Totul este distorsionat de intuneric. Ne mai intrebam de ce valorile sint chircite si rasucite si intortochiate, cu o lume atit de vicleana operind pe intuneric? Aurul este mai important decit bunatatea, lucrurile mai importante decit oamenii, iar Dumnezeu nu mai este important de loc. Nu degeaba oamenii se impiedica si cad. Nu degeaba oamenii nu mai pot sa distinga care li-s prietenii si care li-s dusmanii. Cind Isus Christos era in lume, lumina lui lumina. Ioan 9:5 “Cit sint in lume, sint Lumina lumii”. El i-a avertizat…John 12:35…”Lumina mai este putina vreme in mijlocul vostru. Umblati ca unii care aveti lumina, ca sa nu va cuprinda intunericul; cine umbla in intuneric, nu stie unde merge.”

Mai este oare vreo speranta pentru lumea asta intunecata si intrata in putrefactie?

3 comments:

AICISIACUMACOLOCURAND said...

Mai este o SPERANTA pana cand EL MAI STA LA USA SI BATE... E INCA ACOLO ASTEAPTA DOAR SA AUZIM GLASUL LUI ....
Iată Eu stau la uşă, şi bat. Dacă aude cineva glasul meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine.Apocalipsa 3:20

Rodica Botan said...

In ceasul al 12-lea ar trebui sa incercam sa stam treji si sa avem grija de uleiul din candela...asa-i Virginia...

Andrei Răduţu said...

Se pare ca nu depinde decat de noi...se pare ca uneori nu prea vrem, sa vedem lucrul acesta:D