27 May 2013

Barbura- misionara la musulmani (6)

Continuare de aici...http://www.peginduri.com/2013/05/barbura-misionara-la-musulmani-5.html

7. Lucruri de care sa ne ferim cind stam de vorba cu musulmanii:
-Cearta, lipsa de rabdare si minie...
-Critica la dresa islamului, Coranului sau la adresa lui Mahomend( chiar daca insista ei sa ne cunoasca opinia)
-Incearca sa nu folosesti termenii :Fiul Lui Dumnezeu, Dumnezeu ca Tata ( termeni pe care ii vei folosi - insa mai tirziu), Trinitate.

8. Da timp suficient acestor discutii- conversatiile s-ar putea sa fie de durata- un proces mai lung ( si tu chiar ai putea fi doar un loc de pornire, o piatra de pus piciorul in drumul lor spre a-l cunoaste pe Dumnezeul cel adevarat.
.....................
Ascultind la Barbura invatindu-ne cum sa stam de vorba cu musulmanii, mi s-a parut putin peste mina si  nepotrivit ca sa ascuylt la sfaturile ei cind era vorba de a ocoli termeni sau de a nu discuta direct despre Dumnezeu Ttal, Fiul, etc. Dar mi-am amintit de Pavel in Atena incercind sa le vorbeasca grecilor intr-un fel in care sa le cistige urechjea si atentia. Le-a povestit atunci despre ceva ce le era cunoscut. Altarul pe care-l aveau pentru un dumnezeu necunoscut. Cam asta era si tehnica lui Pavel ca sa faca tot posibilul sa se apropie de oameni si sa-i faca sa il inteleaga...si sa-L poata astfel propovadui pe Christos si mintuirea.

No comments: