14 May 2013

despre drumuri...poteci...viata...(10-01-10)

Domnul Isus spune…"Eu sint calea"…Nu vi se pare asa o comparatie interesanta ?…Ok, Ok…ce este calea, daca nu drumul pe care sa mergi? Si asta este intr-adevar o explicatie exceptionala. Dar ati vazut vreodata cum se face un drum? Astazi cineva povestea aici in office acest proces. Pamintul ala care se pregateste in vederea unei autostrade este lucrat ceva nemaipomenit.

Mai intii se trece cu o masina cu apa si se stropeste si apa inmoaie pamintul…apoi se dezteleneste si se uniformizeaza folosind masinile alea cu cupe uriase…partile mai inalte sint razuite si la partile mai joase se adauga pamint pina ce se face totul uniform; apoi se pune un strat gros de pietris si se batatoreste de-i iaza sufletul…si se pune inca si inca alt pietris si iara se bate …si trec cu batatoarele alea grele pe noul drum in formare…pina ametesc oamenii aia de pe masini...si abia la urma se asaza un strat de asfalt fierbinte facut cu smoala…si iara cu batatorul trece de un milion de ori pina se netezeste, si se face drept si uniform.

Dar cind e gata drumul…pe el se va calatori fara grija mult si bine. Sint unele drumuri prin Europa si Asia facute de pe vremea Imperiului Roman, si inca se poate calatori pe ele. La urma…niste pomi frumosi de straja…si sa te tot preumblii pe un astfel de drum...

Nu-i asa ca, uneori te ia cu dureri de cap si de inima cind te gindesti prin cite ai trecut in viata si cite inca 'or mai trece peste tine? Dar oamenii care au trecut prin greutati sint ca si drumul ala batatorit …de folos oricarui trecator…oricarui prieten, oricarui strain...

Domnul Isus mai mult ca oricare a fost framintat si lovit si biciuit si L-au batatorit pacatele omenirii intregi… Dar "El este Calea, Adevarul si Viata"…cine merge pe aceasta cale nu va rataci niciodata. In felul nostru marunt si noi sintem ceva pirtii mai mici care duc la Adevarata Cale - la Isus. Cu cit ne-am lasat mai mult lucrati, cu atit putem deveni posibile cai care scot oamenii la Calea cea Adevarata.

Asa ca, data viitoare cind o sa vi se para viata nedreapta…o sa ziceti ca va lovesc prea multe greutati…pentru o durata mult prea lunga…amintiti-va ca sinteti o pirtie in formare…si intr-o zi veti fi folositori cuiva…veti putea indruma pe cineva la El…Adevarata Cale…Calea spre Eternitate,Calea spre Adevar, Calea spre Vesnicul Dumnezeu.

2 comments:

Anonymous said...

Ma intreb in ce stadiu oi fi eu?...
Carmen

Rodica Botan said...

nu pot sa vad ca ma calca chiar acuma tot felul de nevoi...
:)