25 May 2013

Ce-mi mai trece prin cap...5/26/13

     Ce interesant lucreaza Dumnezeu...Cum tese El cu fire nevazute si neintelese de noi tesatura vietii noastre...Pune fire tari si lungi si fixe in urzeala vietii si apoi ne intersecteaza urzeala cu o multitudine de fire de toate nuantele posibile. Nu sintem niciodata siguri de ce-o sa iasa in final, si ne surprinde modelul, si culoarea si ...maiestria cu care ne tese El.
     El este in control si nici un fir din tesatura aia nu este in plus sau in minus. Ne rugam citeodata pentru un lucru si ne pierdem nadejdea ca-l vom avea- chiar daca este un lucru dupa voia Lui. Dar cind nici nu ne asteptam, la vremea potrivita , El aduce infaptuirea. Ne rugam pentru o durere sa ne fie luata si o ducem cu noi ani de zile pina ajungem sa acceptam durerea respectiva ca si cind ar fi parte din noi...si deodata ca si cind am fi absolvit scoala durerii, Dumnezeu ne ridica povara si sintem liberi. Liberi pentru ce? Poate pentru o alta lectie si o alta povara?
     Vorbeam ieri cu matusa mea Lena Cartacai si am ris amindoua printre suspine gindindu-ne ca Domnul isus ne spune ..."In lume veti avea necazuri"...ca tot El sa repete de multe ori si in diferite imprejurari..."Bucurati-va". Stai sa ma clarific...Avem necazuri si sa ne...bucuram?
     M-am rugam ani de-a rindul pentru un lucru si in sfirsit...Dumnezeu raspunde la rugaciune. Si nici nu stiu cum sa reactionez...?! In loc sa-I multumesc m-am apucat sa fac analize...Parca ma obisnuisem cu durerea respectiva si ma incomodeaza gindul ca n-o mai am...? Ca si sclavii aia care si-au primit libertatea dar au continuat sa ramina sclavi pentruca nu stiau ce sa faca cu libertatea...
   

No comments: