05 May 2013

Adevarata Dragoste...

Moses Mendelssohn, bunicul cunoscutului compozitor german, era departe de a fi un barbat chipes. Pe linga o statura scunda, avea si o cocoasa aproape groteasca.

Intr-o zi, viziteaza un om de afaceri din Hamburg, care avea o fata de o frumusete rara, cu numele de Frumtje. Moses se indragosteste nebun de ea. Doar ca Frumtje simte pentru el doar…repulsie si nimic altceva.

Cind veni timpul de plecare, Moses si-a adunat tot curajul sa urce cele citeva scari care duceau sus la camera ei, ca sa ii vorbeasca. Fata, de o frumusete angelica simtea atita repulsie fata de bietul om ca nici macar nu se uita la el cind ii raspundea la intrebari, lucru care i-a produs tinarului o adinca mihnire. Dupa citeva incercari din partea lui de a avea o conversatie, Moses a intrebat-o timid…”tu crezi ca toate casatoriile sint hotarite in cer?”…“Da”, “dar tu?”zise ea continuind sa se uite in pamint…

“Si eu cred tot asa”… a raspuns el. “Vezi, la nasterea oricarui baiat, Bunul Dumnezeu anunta care este fata cu care se va casatori. Cind m-am nascut eu, mi s-a spus care imi va fi viitoarea mea sotie. Si Dumnezeu m-a anuntat ca ea va fi cocosata.”…“Dar eu i-am raspuns imediat…”Doamne, o femeie cocosata va fi o tragedie pentru ea. Rogu-te, mai bine da-mi mie cocoasa si las-o pe ea sa fie frumoasa…”

Frumtje, si-a ridicat privirea si s-a uitat direct in ochii lui, parca purtata de o amintire, apoi si-a ridicat mina si i-a intins-o lui Mendelssohn si a devenit astfel sotia lui…

………………………………..
Biblia spune ca ceea ce da frumusete unui om este bunatatea lui…iar dragostea se daruie si se jertfeste...

2 comments:

Anonymous said...

Evreul tot evreu! :))

Rodica Botan said...

Da,cum? Le merge mintea...!!!