27 May 2013

Cit Valoreaza Un Gest Marunt...


Mark iesise de la scoala si se indrepta catre casa intr-o zi cind a realizat ca baiatul care mergea in fata lui s-a impiedicat si si-a risipit toate cartile ce le ducea in brate, impreuna cu 2 bluze de la uniforma de sport, bita si manusa de baseball si un aparat mic de inregistrat.
Ingenunche imediat si il ajuta sa-si adune lucrurile imprastiate. Si pentruca se parea ca merg amindoi in aceeasi directie, il ajuta sa care o parte din lucruri. Si mergind asa unul linga altul a aflat ca numele baiatului este Bill, ca acestuia ii place sa se joace cu videogames, ca ii place basseballul si istoria, dar ca avea multe probleme cu celelalte subiecte...si ca se suparase cu prietena lui.
Au ajuns impreuna la casa lui Bill prima data si Bill l-a invitat inauntru sa bea un Coke si sa se uite cu el la televizor. Si asa si-au petrecut impreuna o parte din dupa amiaza rizind si vorbind lucruri marunte, apoi Mark pleca acasa.
Au continuat sa se intilneasca la scoala, luau masa impreuna citeodata si apoi mai tirziu au graduat amindoi din Junior High. In ultimii doi ani de liceu au ajuns sa fie colegi de clasa.
In sfirsit, mult asteptatul sfirsit de liceu cu graduarea...si trei saptamini inainte de de graduare Bill l-a intrebat pe Mark daca poate sa aiba o vorba cu el. Bill i-a adus aminte de prima lor intilnire. Si apoi il intreba..."Ti-ai pus vreodata intrebarea de ce am carat toate cartile si articolele mele de sport in acea zi , sa le duc acasa?". " Vezi tu"...continua el..."eu in ziua aia mi-am curatat dulapul de la scoala pentruca n-am vrut sa las nimic de curatat in urma mea. Adunasem o cantitate mare de somnifere de la mama mea si eram hotarit sa ma sinucid in acea zi. Dar dupa ce am petrecut ceva timp cu tine, vorbind si rizind, mi-am dat seama ca daca ma omor as pierde acel timp minunat pe care il puteam avea impreuna. Asa ca , vezi tu Mark, in ziua aia cind m-ai ajutat sa duc cartile , de fapt tu ai facut mai mult decit  sa-mi cari bagajul...tu mi-ai salvat viata."
 .......................................................................................................
Lumea astazi este plina de oameni disperati, lipsiti de orisice nadejde...E aproape de necrezut cit de mic e gestul de care au nevoie sa prinda curaj de viata. Faptele bune au fost deja pregatite...si asteapta ca noi sa pasim in ele...Ce mai asteptam?

1 comment:

Marta said...

Fiecare gest isi are valoarea lui.Important este s-l facem.