26 May 2010

VERSETUL ZILEI

„Luati jugul Meu asupra voastra si invatati de la Mine, caci Eu sunt bland si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre. Caci jugul Meu este bun, si sarcina Mea este usoara.” (Mat.11:29,30)

---------------------------------------------------------
Am auzit o explicatie a acestui verset.

Ce am inteles eu este ca la un jug se pune intotdeauna un bou tare si unul mai slab. Cel tare duce greutatile aproape in intregime si el este leaderul - conducatorul celor doi. Celalalt nu prea simte greutatea - este mai mult de companie,,,asa se face ca sarcina este usoara si jugul este bun, atunci cind esti inhamat la jugul Lui. Pentruca greul il duce Domnul nostru…noi sintem acolo mai mult de umplutura…Iar ca leader…nu am putea gasi pe cineva mai potrivit decit cineva care este blind si smerit cu inima.

Un jug unde sa gasim odihna? Contradictie de termeni? Nicidecum...daca sintem inhamati la un jug cu El…Asa ca daca nu am facut acest lucru inca…este timpul sa invatam de la El si sa luam asupra noastra jugul Lui...

2 comments:

cella said...

http://asteptandminunile.blogspot.com/2009/06/luati-jugul-meu-asupra-voastra.html am scris si eu despre explicatia asta ;)

Rodica Botan said...

te-am furat...fara sa vreau...ma duc sa citesc sa vad daca am luat tot sau mai iau si ce-a ramas...
- bineinteles glumesc (prima parte)