13 May 2010

"DE LA MINE S-A INTIMPLAT LUCRUL ACESTA"

O noua scrisorica de la Carmen...care este mereu pe faza. De fapt asta este continuare la articolul scris de mine aseara despre gradinar. Mii de multumiri. Dumnezeu ne vorbeste cind in vreun fel , cind in altul. Incepe in Modesto si isi termina fraza la Bucuresti...Tt atita, numai sa ne vorbeasca...
..................
Am avut in mana odata o scrisoare tare interesanta care era deosebita. Se intitula „De la Mine s-a intamplat lucrul acesta” Din pacate am tot imprumutat-o si la un moment dat cineva nu mi-a mai dat-o inapoi. "Asa vorbeste Domnul: "Nu va suiti si nu faceti razboi impotriva fratilor vostri, copiii lui Israel! Fiecare din voi sa se intoarca acasa, caci de la Mine s-a intamplat lucrul acesta." Ei au ascultat de cuvantul Domnului si s-au intors acasa, dupa cuvantul Domnului. (1Reg.12:24) "

"Asa vorbeste Domnul: "Sa nu va suiti si sa nu faceti razboi impotriva fratilor vostri! Fiecare din voi sa se intoarca acasa, caci de la Mine s-a intamplat lucrul acesta." Ei au ascultat de cuvintele Domnului, s-au intors acasa si nu s-au mai dus impotriva lui Ieroboam. “(2Cron.11:4).

 Plecand de la aceasta afirmatie din Imparati si Cronici Autorul spunea ca Dumnezeu ingaduie sa trecem prin anumite incercari si neputinte pentru ca El le vrea - ca noi sa fim pusi deoparte pentru a intelege ce are sa ne spuna. Si situatiile pot fi diverse. Si ideea era cam asa: Nu ai material tot ce iti trebuie, nu ai servici, ai un sot neintelegator, copiii indaratnici, esti bolnav, neputincios sa te descurci singur, etc. "De la Mine s-a intamplat lucrul acesta." Cand aveai toate si puteai totul nu aveai timp pentru Mine sa pot vorbi si spune ce anume vreau pentru viata ta. Acum in situatia in care te afli poti sta linistit si poti primi ceea ce am sa iti spun si acum poti avea o partasie reala cu mine.

• Mi-am adus aminte de acea scrisoare cand am citit despre „gradinarul” pe care Domnul l-a adus in curtea ta. Zici ca nu mai poti sa faci gradina? De la Domnul s-a intamplat lucrul acesta. Te-ai fi gandit tu sa-l aduci pe fratele Jak la tine sa stai de vorba cu el inainte? Cu siguranta ti s-ar fi parut deplasat, dar asa ai ajuns sa-l aduci pentru gradina si mai aproape de inima ta. Am mai afirmat-o si cu alte dati: sunt convinsa ca logica noastra nu se potriveste de cele mai multe ori cu logica lui Dumnezeu. De aceea drumurile pe care vrem noi sa le urmam nu sunt totdeauna si caile Lui. Si atunci Domnul incepe sa ridice obstacole , pune tot felul de bariere, ne opreste chiar si cu forta daca este nevoie daca noi am ales un drum care nu e in planul Sau pentru noi. Si asta o face pentru ca ne iubeste si vrea sa ne creasca potivit voii Sale .

Nu ar trebui sa ne miram mai ales noi care suntem parinti si care de multe ori apelam la disciplina cand e vorba de copiii nostri pentru ai indrepta. Daca noi care suntem oameni vrem binele copiilor nostri cu atat mai mult Tatal nostru din ceruri vrea pentru noi ce e mai bun. Si ma mai bucur ca acest frate e indian, pentru care eu am o afectiune deosebita si pentru care ma rog deseori inaintea Domnului pentru indieni . Astfel Domnul imi arata ca el lucreaza si intre ei cu aceiasi tarie, si a ales lucrurile slabe si neputincioase ale acestei lumi sa le faca de ras pe cele tari.

Ma bucur ca un copil al Domnului atat de special a venit in gradina ta. Daca ne uitam cu bagare de seama nimic nu e intamplator din ceea ce ni se intampla, doar noi credem ca suntem la carma uneori, cand de fapt Altcineva ne conduce pe marea involburata si prin arsita pustiului. Si daca privim cu ochii credintei incepem sa vedem cum Romani 8:28 se realizeaza in vietile noastre. „De alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau.” (Rom.8:28)

No comments: