18 May 2010

CUM SUPRAVIETUIESC ZILNIC...PARTEA A DOUA...

Din "Above the Storm
By Carol Hopson
tradus Rodica Botan
Cind tin cite o conferinta, intreb adesea femeile daca ar considera vreodata sa mearga la treburile lor zilnice, sa-si hraneasca copiii, sa mearga la cumparaturi…etc., fara sa se imbrace. Bineinteles ca ma privesc cu groaza si scutura negativ din cap, si ma lasa sa inteleg ca am luat-o pe cimpii. Apoi, impartasesc cu ele gindul ca adesea trecem prin situatiile ce le creaza fiecare zi, total dezbracati din punct de vedere spiritual.

Coloseni 3:12-17 ne spune ca trebuie sa fim “imbracati” cu compasiune, blindete, umilinta, rabdare si intelegere… Apoi le rog sa-si petreaca cinci , zece minute in fiecare dimineata, inainte de a se prezenta familiei lor sau de a se intilni cu problemele zilei respective “imbracindu-se” spiritual. Si uite cum acrostihul pe care l-am scris mai inainte (prima parte a articolului), ma imbraca in fiecare zi…

In timpul meu de rugaciune de dimineata incerc sa-L maresc pe Dumnezeu pentru atributele lui, credinciosia Sa, Iertarea Sa, Planul Lui pentru mine , Dragostea lui abundenta, binecuvintarile specifice pe care le-a varsat asupra mea si asupra familiei mele. Apoi ii cer iartare pentru momentele in care am facut lucruri pe care Cuvintul Lui mi le-a interzis sa le fac…si I le marturisesc. Poate ca noaptea ce a trecut a fost punctata de momente cind m-am trezit si m-am ingrijorat cu privire la ceva. Poate am tinut minie impotriva sotului meu pentru ceva. Dumnezeu intotdeauna imi aduce ceva in minte pe care trebuie sa-l curatesc. Si cind inima mea este curata, relatia mea cu Salvatorul meu este restaurata si asta ma pregateste sa- L ascult si sa-I urmez Planul pe care-L are cu mine in ziua respectiva.

Partea unde imi vars naduful in rugaciune cuprinde "cereri". Ii spun Domnului tot ce am in inima, lucruri pe care vreau sa le schimb dar nu pot. Ma rog pentru cei dragi ai mei si ma rog si cer lucruri specifice pentru fiecare, dupa nevoile pe care le stiu, si toate ingrijorarile care le am in orice privinta le aduc la picioarele Lui Isus. Asta ma face sa pot sa trec prin ziua care o am in fata cu o atitudine de dragoste si de iertare fata de cei din jur. Ma uit in jur si caut situatii in care sa-L servesc pe Domnul meu, pentruca nu mai sint asa de consumata de propriile mele ingrijorari.

Ultima parte a rugaciunii este aceea de a ma lasa, de a ma da, de a ma increde total atit eu cit si ziua ce imi sta in fata, Domnului. Si in acest spirit reinnoit ii spun Domnului..."Doamne accept tot ce ai sa pui ori ai sa iei din viata mea astazi. Te rog ajuta-ma sa ma incred total in tine si sa folosesc toate circumstantele zilei de astazi ca sa-Ti aduc Tie glorie." Si cind imi incep ziua cu aceasta rugaciune, nu sint nici descurajata si nici inspaimintata de situatiile pe care nu le-am planuit si care ma ataca pentruca deja le-am dat Domnului spre grija. Incerc sa-mi amintesc ca i-am dat total control in ziua respectiva, si orice s-ar intimpla, este surpriza pentru mine dar nu si pentru El. Asa ca ma pot relaxa si sa ma odihnesc in gindul ca El va purta de grija.

Matei 11:28-30... "Veniti la mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna. Luati jugul Meu asupra voastra, si invatati dela Mine, caci Eu sint blind si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre. Caci jugul Meu este bun si sarcina Mea este usoara."

2 comments:

Alin Cristea said...

a se intilnii - trebuie 1 i
acrosticul - acrostihul
reinoit - reinnoit

DEX-ul e disponibil online:

http://dexonline.ro

Rodica Botan said...

O fi online dar eu scriu - si repede pun pe blog. La lucru n-am timp sa stau pe siduri. Si apoi tu cu ce te-ai mai ocupa, ca vad ca te tii de meseria asta sau legat de nervii mei... nu? Trebuie sa ma gindesc nici sa nu-ti iau ocupatia...
:) Blessings...