20 May 2010

CIND DUMNEZEU PARE CA-I PLECAT…PARTEA INTIIA

Din Above the Storm
De Carol Hopson
Tradus Rodica Botan

V-ati intrebat vreodata unde-i Dumnezeu? Te afli disperat in durere, dezamagire, ori esti invins si nu stii daca mai poti sa rezisti. Incerci sa te rogi si citesti Biblia, dar parca nimic nu lucreaza; nimic nu se schimba si viata este tot mai dificila. Unde este Dumnezeu cind tu te zbati in starea asta? De ce nu rezolva El toate problemele moastre? Imi amintesc perfect o perioada foarte intunecata din viata mea. Sotul meu a ramas dintr-o data fara munca, eu eram foarte bolnava, eram departe de familie si prietenii mei de o viata, si ne simteam ca si cind Dumnezeu ne-a abandonat. Nu conteaza cit am incercat sa am incredere in El, noptile erau tot mai dificile si ma trezeam noaptea si ma simteam parasita de Domnul si Salvatorul meu.

Dar inainte de a continua, este vremea pentru o alta poveste despre vulturi. Am impartasit aceasta poveste cu mii de femei si cu toate acestea ma inspira de fiecare data cind o spun. Incepe cu felul cum vulturii isi cauta partenerii de viata. Si incepe cu vulturoaica care priveste la un vulture care este interesat in ea, si cind este gata sa fie curtata, zboara foarte jos si ia o crenguta ori un lemn oarecare si il duce in zbor sus de tot. Apoi da drumul crengutei si se uita sa vada daca masculul o prinde din zbor inainte de a lovi pamintul. Daca o prinde si i-o aduce, atunci ea cauta o alta bucata de lemn mai mare sau mai mica pe care sa o arunce data viitoare. Continua sa faca acest joc cu diferite marimi de crengute de la inaltimi diferite. Daca masculul lasa cumva crenguta sa loveasca pamintul, ea zboara si relatia se stinge. Ea va continua sa arunce crengute mereu, mereu pina ce este satifacuta ca el, vulturul nu va lasa niciuna sa cada pe pamint ci o prinde din zbor si i-o aduce. Pentru testul final, ea va alege un lemnut cam de marimea ei si va zbura de data asta in forma cifrei 8. Va sta foarte aproape de pamint si apoi dintr-o data va da drumul lemnului si din nou va testa abilitatile atletice ale vulturului. Daca el are succes, vor inclesta impreuna ghiarele si vor face un dans al impreunarii zburind in vazduh, dupa care sint legati unul de celalalt pentru viata.

In alt capitol, voi explica cum puii de vultur parasesc cuibul, dar acum este timpul sa va spun ca la un anume punct de maturitate, mama vulturoica o sa dea afara din cuib pe puii ei si puii o sa fie speriati de moarte. Puiul n-a zburat niciodata si nu stie ce o sa se intimple, asa ca timpul respectiv este un timp in care vulturelul este inspaimintat. El incearca si iar incearca sa-si miste aripile repede ca sa poata sa stea in aer dar cu siguranta ca ar muri daca ar cadea pe pamint. Dar el nu cunoaste planul. Vezi…chiar inainte de a atinge pamintul, tata vulture zboara exact dedesuptul lui si il prinde pe aripile lui mari si il aduce inapoi in cuib pentru lectia urmatoare de zbor. Acuma vedeti de ce femela era atit de preocupata ca masculul ei sa poata prinde bucatile de lemn de fiece data cind le arunca ea ? Va continua…
http://www.youtube.com/watch?v=12Io_Qc35jM

No comments: