23 May 2010

CONSTRUIND PRIN CREDINTA...

http://musulmanii.wordpress.com/2010/05/23/jurnal-din-misiune-4/
http://musulmanii.wordpress.com/2010/05/23/intamplari-din-perioada-construc%c8%9biei-9/

Cu ceva vreme in urma scriam despre Sali si Luminita Sabri din Alibaba-Medgidia. Ei s-au gindit sa evanghelizeze turcii musulmani de acolo. In urma unei experiente personale in care dupa ce se rugase intens si pe o durata lunga la moschee, fara ca Allah sa-i raspunda, Sabri se roaga in disperarea lui, Lui Dumnezeu de care auzise la o evanghelizare. Domnul ii raspunde rugaciunii, iar Sali devine copilul Lui. Dupa studiile de teologie care le face la Oradea, Sali raspunde chemarii interioare de a se reintoarce la ai sai si a le impartasi vestea cea buna. Astfel Sali si Luminita sotia lui, parasesc confortul si se reintorc in cel mai sarac cartier din Alibaba .

Sali arvuneste o casa de pamint si incepe fara resurse materiale ci numai resurse spirituale sa construiasca o casa de rugaciune pentru turcii lui. Si daca cititi in urma din articolele lui o sa vedeti pas cu pas cum se construieste o casa de rugaciune prin credinta.

Cind traiesti si cind construiesti prin credinta, lucruri ciudate se intimpla...De pilda acolo in Alibaba Sali construieste cu turcii musulmani...fara sa aiba bani sa le plateasca. Ati inteles? Musulmanii construiesc cu efortul lor o casa de rugaciune Dumnezeului Celui viu. Daca nu considerati asta o minune, atunci nu stiti ce inseamna minunile. Apoi...zilnic lucrurile avanseaza precum vede Duhul Sfint potrivit. Ca si poporul evreu in pustie, ei inainteaza cind norul sau stilpul de foc merg inainte si se opresc cind Dumnezeu are alte lucruri de construit ca de pilda lucreaza la inimile lucratorilor, sau crede ca lucratorii trebuie sa se odihneasca. Dar asta nu pentru mult timp si...cind materialele vin si cind oamenii apar la lucru, incepe din nou constructia. Intr-o vreme ca si Ilie, Sali dadea semne de descurajare. Dar astazi, se uita inapoi si recunoaste ca el a intentionat sa zideasca din pamint, dar Dumnezeu zideste din suflete o biserica sfinta pentru El pe care o pune taman in mijlocul musulmanilor - precum un steag este implintat in mijlocul taberei ca sa-l vada toti, asa biserica Lui va fi o lumina in mijlocul intunericului.

I-am raspuns unuia dintre articole cu un gind pe care l-am prins saptamina trecuta de la o scriitoare crestina pe care am auzit-o vorbind la un retreat. Ea zicea ca exista o ratiune pentru care Dumnezeu ne da Cuvintul Lui sa fie ca o candela pentru picioarele noastre. O candela nu te poate lasa sa vezi decit inca un pas inainte. Oare de ce Dumnezeu nu lumineaza calea pina hat departe? Pentruca El vrea sa ne incredem in El pentru intregul drum ce-l avem de parcurs- si El crede ca tot ce avem nevoie sa vedem este doar un pas inainte si restul sa-l incredintam calauzirii Lui - El vrea ca noi sa traim prin credinta.

La fel piinea ne-o da in fiecare zi, ca si mana poporului Lui in pustie. Nu vrea sa ne bazam pe bogatii si resurse de nici un fel - decit sa ne bazam pe El. Ce minunat Dumnezeu avem...
Apoi mai subliniez un lucru din ultimul articol a lui Sabri...turcii se uita nu la ce zice Sabri...turcii din Medgidia se uita foarte atenti la ce face. Sali construieste o biserica prin credinta- si le-a explicat turcilor ce face. Acum turcii au inceput sa-si renoveze casele fara sa aiba resurse. Intrebati de Sali, au raspuns ca si ei fac acelasi lucru...traiesc prin credinta. Si sigur ca nu invatatura lui Allah i-a indemnat sa faca acest lucru...

Se merita sa traim cu credinta? Judecati si voi ca eu am citit articolele de azi ale lui Sabri si ma doare gura de cit am zimbit. Mare esti Tu Doamne si mare este puterea Ta. Ajuta-ne sa traim implinind Cuvintul Tau si lumea sa vada si sa creada ca Tu esti Dumnezeul cel viu si adevarat!!!

4 comments:

Alex Pop said...

Frumoasa postare. Ilustratia cu umblarea prin credinta (candela, mana, painea doar pentru astazi etc.) e intr-adevar minunata.

rodica said...

Multumesc Alex...Domnul ne invata in fiecare zi...este un miracol cum trecem pe linga un cuvint de 100 de ori si a suta oara il auzim ca pentru prima oara...Adinc este Cuvintul Lui...

Rodica Botan said...

Multumesc Alex...Domnul este minunat ca fara El n-am putea sa experimentam aceste bucurii, sperante, binecuvintari. Thanks

viorica said...

Dumnezeu sa binecuvinteze pe toti slujitori din alibaba si sa le asculte rugaciunile facute cu credinta si noi facem la fel .