09 May 2010

HAPPY" MOTHERS DAY" unei mame care si-a asumat toate responsabilitatile pentru copiii ei - inclusiv acelea de profesoara!!!



Cristina ma inspira, mereu...iata un subiect drag pentru inima ei si un comment lasat la o discutie despre "homeschooling". Linkul aici pentru discutie http://mariuscruceru.ro/2010/05/03/pricina-de-rugaciune-homeschooling/
Apoi...in amanuntime, veti gasi mai multa informatie despre acest subiect aici...si cautati si alte articole inaintea acestuia si dupa el...
http://enjoyinghomeschooling.wordpress.com/2010/05/03/valoarea-vietii-umane-in-sparta-si-atena/

Cristina spune:

mai 4, 2010 la 7:32 pm
De ce am alege ce au facut grecii antici si nu ce au facut evreii cu privire la educatie?

Biblic, parintii au responsabilitatea sa-si educe copiii. Daca un parinte nu cunoaste toate detaliile unei materii (si sa fim seriosi, le cunoaste cineva?) acesta are datoria sa gaseasca un profesor care le stie. Datoria acestui parinte este sa se asigure nu numai ca profesorul stie detaliile materiei, dar si ca acest profesor este ca un fel de reprezentant al parintelui. Evreul nu a intrebat “Ce fel de profesor este?” ci “Ce fel de om este?”, pentru ca elevul/copilul sa fie instruit nu insemna doar transferarea de cunostiinte, dar acesta copiindu-si invatatorul (Luca 6:40)

Modelul ebraic de educatie se bazeaza pe moralitate, nu academice. Cineva a spus “Lumea are deja destui nebuni educati”. Frica de Domnul apartine de intelepciune, matematica si restul apartin de pricepere. Priceperea fara frica de Domnul este zero.

Este important de stiut ca Dumnezeu a decis legile fizicii, dar El actioneaza in afara lor, deci nu vad cum poate cineva preda evolutia cind aceasta incalca legile date de Dumnezeu.

Prin faptul ca statul monopolizeaza educatia, acesta are drept exclusiv. Ideea ca scoala poate sa-l educe academic mai bine pe copil este o idee adusa de comunisti. Nu exista scoala neutra. Fiecare is propovaduieste agenda. Hitler, Stalin, Mao, Ceausescu au inteles ca cine controleaza mintea copiilor, controleaza viitorul. Daca copiii pot absorbi mai multa informatie decit un adult, de ne-am lasa copiii sa fie influentati de oameni care nu numai ca nu au frica de Dumnezeu, dar isi si bat joc de El??

Insasi legile naturii ne invata ca copiii sint nascuti de parintii lor si nu de biserica, de stat sau de vreun minister al (ne)educatiei, ca sa nu spun de catre ONU. Nu exista nici o relatie comparabila intre copil si orice alta persoana, entitate guvernamentala sau organizatie. Natura imprima parintilor responsabilitatea de a ingriji, hrani, imbraca si in general de a-si educa proprii copii. Aceasta obligatie universala a parintilor este inascuta in relatia parinte-copil, o relatie in conformitate cu legile naturii si ale lui Dumnezeu.

Parintele, nu statul, are autoritatea, puterea si dreptul de a-si educa copiii.

4 comments:

Cristina said...

Multumesc Rodica. Mi-ai facut o surpriza placuta. Cu umilinta spun ca daca Domnul nu se indura de mine, nu eram in stare sa inteleg lucrurile astea.

Gratia cu care incurajezi pe cei ce au nevoie de incurajare merge pina in suflet si iti multumesc. Iti multumesc ca te numesti prietena mea.

Happy Mother's Day to you, too!

Dancos said...

Bravo, bine punctat!

rodica said...

Cristina...modestia ta este o alta calitate pe care o apreciez. Daca ar intelege mamele ca pornind de la ideea ta simpla, asa cum ai explicat in acel comment ca moralitatea copiilor lor este sau trebuie sa fie mai de pret decit toate celelalte informatii pe care le pot invata in scoala...s-ar face o miscare revolutionara pe tot pamintul asta. Dumnezeu ti-a dat multa intelepciune si pentruca faci binele si te straduiesti sa ii fii Lui pe plac, uite ca iti pune cuvintele Lui pe buze ca sa aperi cu succes Adevarul. Tu inveti si tu in rind cu copiii tai...ca doar ca persoana matura stim sau ar trebui sa stim cum sa studiem, si dupa felul cum impartasesti cu noi cele invatate recent imi dau seama cit de mult entuziasm este in orele voastre de invatatura. Iti spun ca daca ai fii pe aproape as fii des la voi cu caietul de notite subtuoara...

Mi-e mila de cei care nu pricep si ar avea conditia sa faca ce faci tu. Mai mult chiar...ceva ce n-ai vorbit inca...Tu ai ales ...AI ALES...sa faci o munca mai de jos ca sa poti sa ai flexibilitatea pe care o ai cu copiii tai. Asta imi arata mie ca lista ta de prioritati este corecta, si ca mindria ta personala ai pus-o la punct. Asta imi spune ca iti onorezi sotul si casa si tot ce ai si esti femeia aia din proverbe care isi imbraca casa si le face pe toate sa mearga struna...si barbatul ei o numeste fericita.

Cum nu sint prea multe prinprejur, ma gasesc fascinata si bucuroasa sa te stiu pe tine...si crede-ma este o onoare sa pot spune ca iti sint prietena. Domnul sa te binecuvinteze in continuare cu intelepciune si bunatate...

rodica said...

Dancos...prezenta ta ne onoreaza de asemenea...