12 May 2010

CE ESTE STRIMB...

"Am vazut tot ce se face sub soare; si iata ca totul este desertaciune si goana dupa vint! Ce este strimb nu se poate indrepta, si ce lipseste nu poate fi trecut la numar." Asa zice Solomon , si trebuie sa-l credem ca el intr-adevar a avut sansa sa guste, sa experimenteze, sa incerce mai multe lucruri decit noi…

Si cum nici unul dintre noi oamenii nu ne putem considera perfecti…oare am putea ajunge la intelegera ca fiecaruia ne lipseste ceva…si decit sa stam cu degetul pe lipsurile vecinului ar fi mult mai in avantajul tuturor sa fim intelegatori cu ei si ei cu noi?

Hai sa luam blogurile astea de pilda…Fiecare blogar crestin, sint sigura ca a avut un gind bun cind a inceput sa scrie pe blog. A simtit ca are ceva de impartasit, ceva de spus…o experienta, o incurajare…De ce atunci nu ne incurajam, unul pe altul? Mergem pe acelasi drum, in aceeasi directie…spre acelasi tel…ii spunem Tata aceluiasi Dumnezeu care ne rabda pe toti, cu greselile si smintelile fiecaruia…si Doamne cite sminteli mai avem…de ce ne certam pe drum?

Undeva in mijlocul Bibliei spune sa ne scoatem birna din ochi inainte de a ne ocupa cu paiul altuia. Si cu toate astea vezi ca vin cite unii "bine intentionati" si isi baga degetele cu unghii lungi si uneori murdare in ochii tai…chipurile sa te ajute, sa te corecteze…Cum sa scapi de asemenea oameni care tin neaparat sa se ocupe de tine cind le faci evident faptul ca preferi sa nu te deranjeze, ca preferi sa fi lasat in durerea ta? Ochiul este un organ sensibil…citi dintre noi vrem sa lasam o alta persoana sa isi bage degetele in ochii nostrii? Si daca noi nu permitem altora sa lucreze la ochiul nostru…ce nu ne tinem degetele cu unghii lungi acasa? Poate ar fi mai de folos sa ne ocupam de unghiile noastre sa fie taiate scurt, miinile spalate si sa ne ocupam de ochiul nostru…ca daca scoatem impuritatile de acolo vom putea sa vedem mult mai bine?!

Astazi am citeva ginduri care imi dau tircoale…ceva despre rabdare…despre bunatate - care trebuie sa fie "cunoscuta de toti oamenii"…Oare si de aia care isi baga degetele in ochii mei? Ce sa faci cind esti ispitit de cineva?

O alta intrebare…Ceea ce ma duce cu gindul la Domnul Isus care a stiut exact cine il ispiteste si a spus cu autoritate…"Inapoia mea satano!". Noi cum sa procedam? Sa fim buni cu oamenii, dar autoritari cu satana…sa recunoastem cind cei care ne lovesc nu sint ei insisi ci sint sub influenta satanei? Sa iubim pacatosul dar sa urim pacatul…Nu vi se pare greu sa faceti distinctia intre aceste doua lucruri citeodata - intre om si pacatul lui? Cite intrebari…si un singur raspuns bun dat de Solomon…"Totul este desertaciune si goana dupa vint…" si "Ce este strimb…nu se poate indrepta…" de noi. Dar este Unul, care ne poate schimba si ne poate face fapturi noi…Sa-l lasam pe El sa ne scoata impuritatile din ochi, din inima…Sa-i aducem la El pe cei care au probleme cu ochii…cu lepra…sau orice alt soi de neputinciosi…si de la fraza plina de depresie a celui mai intelept om de pe pamint…"Totul este o desertaciune"…se poate trece urgent la "Pot totul " ...dar numai "in Christos care ma intareste"...

No comments: