21 May 2010

Conferinta Biserica Inovatoare serveste pentru "Reumplere".

Falwell Confidential

By Jonathan Falwell
(tradus Rodica Botan)
Din...Conferinta Biserica Inovatoare serveste pentru "Reumplere".

"Reumplere" a fost tema Conferintei Bisericii Inovatoare ( Inovative Church), dar s-a intimplat sa fie mult mai mult decit un simplu titlu, cind vorbitor dupa vorbitor au amintit audientei ca nu conteaza prin ce greutati trec, Dumnezeu ii pregateste pentru o victorie nemaipomenita.

Unul dintre punctele cele mai importante al conferintei de doua zile a venit de la vechiul meu prieten Brian Bloye, pastor la West Ridge Church -Atlanta. Brian ne-a spus cum Dumnezeu a ingaduit ca el sa treaca printr-o serie de situatii neplacute cu citiva ani in urma, care au inclus moartea neasteptata a tatalui sau si declinul moral al unui asociat din biserica - situatii care l-au plasat intr-o framintare spirituala care a durat mai bine de doi ani.

Brian a folosit 1Regi 17:1-7, care spune in detalii cum Dumnezeu l-a trimis pe Ilie la Brook Cherith, unde avea apa proaspata si unde corbii i-au adus mincare. Ilie a fost trimis acolo ca sa se ascunda de cruzimea Regelui Ahab si a sotiei lui Izabela, pe care Ilie i-a confruntat in Numele Domnului. Dar, asa cum se desprinde din versetul 7…" dupa citava vreme piriul a secat, caci nu cazuse ploaie in tara."

Dumnezeu il trimite pe Ilie in acest loc pentru protectie dupa ce Ilie este ascultator de Dumnezeu. Si deodata se afla fara apa. A abandonat Dumnezeu pe Ilie? Nicidecum, dar unii ar putea sa intrebe de ce a ingaduit Dumnezeu sa sece riul, cind Ilie n-a facut altceva decit a fost ascultator de Domnul si i-a implinit poruncile?

Brian a raspuns acestei intrebari aratind ca Ilie, care era omul Lui Dumnezeu la ora aceea, avea nevoie sa se confrunte cu aceea situatie "ca sa devina total dependent de Dumnezeu." Dumnezeu vroia ca Ilie sa fie singur cu El ca "sa-l schimbe din inauntru catre inafara", mai spunea el.

Apoi el a amintit pastorilor alte exemple biblice ale unor barbati care au fost confruntati cu calamitati similare inainte ca Dumnezeu sa ii rasplateasca cu daruri spirituale, incluzindu-l pe : Iosif in inchisoare, Moise in exil, cei trei ani de singuratate ai lui Pavel in Arabia si cei 30 de ani de aproape totala obcuritate ai Domnului Isus."Dumnezeu este mult mai preocupat cu cresterea si dezvoltarea caracterului tau", spunea Brian,"decit ca sa te faca confortabil."

Un alt prieten drag, Dr.Ergun Caner, decan si presedinte al "Liberty Baptist Theological Seminary, spunea pastorilor ca cicatricele lor pot servi sa spuna povestea lor. El a implorat pastorii sa dea voie ca Dumnezeu sa foloseasca aceste cicatrice in slujirea lor, aratind ca Apostolul Pavel in Galateni 6 a spus ca aceste cicatrice sint de fapt "tatuaje ale gratiei"

Ergun spunea ca este "inevitabilitatea slujirii" care face ca totdeauna cineva sa te urasca si cineva sa te iubeasca. Dar el sfatuia ca pastorii sa nu se piarda in ingrijorari despre cei ce le sint impotriva pentruca ei au o slujire ordinata de insusi Dumnezeu."Facem ce trebuie sa facem pentru ca sintem chemati; este o obsesie sfinta". A incheiat spunindu-le celor prezenti ca durerea lor cea mai mare va deveni eventual puterea lor cea mai mare in Christos Isus. "Cind sintem indurerati, Dumnezeu da mingaiere", spunea Caner. "Gaseste care este chemarea ta de viata, apoi ridica-te si vorbeste. Singurul lucru care nu-ti este ingaduit este sa parasesti lucrarea."

Chuck Swindoll, un invatator de Biblie veteran, si oaspetele emisiunii de radio "Insight for Living", le-a dat pastorilor trei prioritati ca sa fie barbati ai Lui Dumnezeu:

1.Ingradeste-ti imaginatia ca sa nu creada ca esti nimic mai mult decit ceea ce ai fost chemat sa fi.

2.Ocoleste rationalizarea greselilor.

3.Intreaba des,"Care este motivul pentru care sint in slujire?"

No comments: