14 May 2010

PRAVALIA DESCHISA...PROPRIETARUL IN MUNTI...

"Adevarata arta a conversatiei nu sta numai in a spune lucrul potrivit la timpul potrivit, dar si in a nu spune ceva gresit intr-un moment de tentatie"

…………………..
"The real art of conversation is not only to say the right thing at the right place, but to leave unsaid the wrong thing at the tempting moment."
– Lady Dorothy Nevill
………………….
S-a nimerit sa-mi pice ochii pe citatul asta tocmai astazi cind plec pentru doua zile in munti pentru un retreat. Asa ca pravalia va fi deschisa dar proprietarul plecat. Poate ca este un moment chiar foarte potrivit - deoarece tentatia este mare daca nu sa scriu ceva, sa desenez ceva…si a devenit toata treaba asta cu Alin un fel de ris cu plins…La prostiile care le scrie, tentatia este sa-i raspund - si asta este exact opusul directiei pe care as vrea s-o iau . Am mai calcat eu in strachini sau accidental in substante rau mirositoare…dar nu intentionat.

Stiu un lucru practic. De cite ori te straduiesti sa faci o treaba buna, cel rau este prezent. Nu-l intereseaza cit de caraghios arata sau cit de urit sau cit de departe merge ca sa-si atinga scopul. Daca reuseste sa te traga sau atraga in situatiile pe care le creaza el - ii este suficient. Orice, oricum , oricit, dar sa-ti ia atentia de la lucrurile bune care trebuie sa le faci. Biblia spunea ca trebuie sa ne bucuram cind se vor spune lucruri neadevarate despre noi…pina acuma n-am avut onoarea. S-au mai spus lucruri despre mine dar multe au fost adevarate si a trebuit sa imi port reclama- dar de data asta mi se face o onoare deosebita. Si ca sa nu micsorez rasplata ar trebui sa invat sa "nu deschid gura". Si ar fi potrivit nici la vorbit si nici la mincat prea mult…(ca unde ma duc se gateste asa de bine... )

Sa ne rugam pentru pace; sa nu ni se fure pacea, sa nu stingherim pacea ca sa plece de la noi…si sa avem din pli pacea care vine de sus si care intrece orice pricepere…pentruca se manifesta in locuri si situatii cu totul neasteptate. Sint sigura ca Alin va mai avea ceva de spus si de incriminat si despre ce scriu aici. Si? A devenit o treaba obisnuita deja…chiar si cuvintele si epitetele consacrate sint cam aceleasi.
Eu stiu un lucru…

"Domnul Isus ma iubeste, pentru mine-a suferit…
A murit radind pe cruce , ca sa fiu eu mintuit…
Domnul meu Isus, imi este de-ajuns,
Singele Lui ma sfinteste…
Dar asa de multe ori ma cuprinde un fior,
Va fi multumit El cu mine?"

1 comment:

mitica said...

la un asa citat ...merita atasat..un ,,gemene''

,,Daca as incerca sa citesc sau, cu atat mai putin, sa raspund tuturor criticilor aduse la adresa mea si tuturor atacurilor idreptate spre mine, acest birou ar trebui sa fie inchis pentru orice alte preocupari si sa se ocupe exclusiv de acestea.
Fac tot ce stiu -tot ce pot- si am intentia de a face astfel pana la capat.
Daca la sfarsit concluzia va fi ca am facut rau, nici chiar zece ingeri care sa jure in favoarea mea nu ar filuati in seama.
Daca la sfarsit se va dovedi ca am facut totul bine, atunci tot ceea ce se spune acum impotriva mea nu va mai avea nici o valoare ''
[unul din cei mai mari presedinti care i-a avut America]