31 May 2010

DE MINA CU MAMA...

La o postare, destul de contradictorie, http://mariuscruceru.ro/2010/05/31/ce-bastard-frumusel/#comments
...eenglimlach raspunde ...si commentul ei il gasiti mai jos...

Si ca femeie, si mama, si credincioasa, va spun ca oricine...ORICE FEMEIE ar fi mindra sa fie mama acestei fete. Si asta pentruca cea care a crescut-o a fost cu adevarat o femeie credincioasa. Pacatoasa? Da! Care se considera sfint pe-aci? Va rog daca sinteti prea sfinti, nu mai cititi blogul asta ca nu veti gasi decit opiniile unor pacatosi ...iertati e drept si spalati prin singele unui Miel care a parasit cerul pentru ca si noi sa avem drept la viata vesnica.

Impresionata... este putin spus. eenglimlach...sint coplesita de curajul, claritatea gindurilor, si toate valorile care le intrezaresc printre rindurile scrise mai jos. Cerul este pregatit pentru astfel de oameni...ca mama ta, ca tine si multi altii care au avut curajul sa infrunte nu numai circumstantele vietii, dar si pe fariseii acestei lumi, indiferent de numele care-l poarta, confesiune, s.a.m.d. Si curajul de a sta linga greselile facute si a nu le mototoli, si ascunde sub covoras...Salutari sfinte mamei tale...si sint sigura ca si altii se vor alatura urarilor mele de bine, pentru tine si mama ta. God bless!!!
..............................
eenglimlach says:
mai 31, 2010 la 8:11 pm

M-am gandit mult daca sa zic ceva sau sa tac mai bine…

Voi spune doar ca mama mea si-a asumat pe deplin faptele, a renuntat la tot ce ar fi putut avea o tanara de 21 de ani pentru a-mi darui o casa linistita si nici un “tatic” de o zi, o luna sau un an. A avut grija sa nu primesc peste fata palma nici unui necioplit care ar fi poftit-o doar pe ea, pentru frumusetea pe care Dumnezeu i-a daruit-o si m-ar fi neglijat fara urma de remuscare.

Si-a asumat rasul batjocoritor al lumii, m-a luat de mana si m-a tras dupa ea la biserica…duminica de duminica. Si doar noi doua stim cat era de grea singuratatea asta in “doua”. Ea stia atunci…eu o inteleg abia acum, privind in urma. Atunci cand toti “crestinii” se strangeau prin case la “studii”, cine elaborate si povesti mai mult sau mai putin constructive, ea imi punea puloverul galben si rochita si ma ducea de mana in parc, se oprea la 23.30 seara sa citeasca impreuna cu mine Biblia povestita copiilor si “se juca de-a biserica”, dandu-mi binecuvantarea ei dupa fiecare poezie recitata la lingura de lemn (folosita ingenios pe post de microfon), rostind cu un soi de mandrie amestecata cu amaraciune” Dumnezeu sa te binecuvanteze”. In casele “binecuvantate” ale celor care au fost privilegiati sa aiba familii crestine nu a fost loc pentru ea niciodata. Nu s-ar fi asteptat la ovatii si aplauze…nu si le-a dorit atunci si nu le vrea nici acum.

Azi insa, sunt constienta EU ca le merita, nu pentru greseala de a fi adus pe lume o copila nascuta din curvie ci pentru dorinta de a “corecta” ce se mai putea din greseala si asa savarsita.

Pentru credinciosia cu care m-a dus la biserica, desi acolo era locul in care i se nasteau cele mai multe barfe…pentru asta merita recunostinta.

Si nu va cer voua sa o aplaudati pe ea…dar as indrazni sa spun ca numai asemenea oameni inteleg pe deplin poate ce semnificatie au cuvintele :”cui i se iarta mult, iubeste mult”.

Nu va cere nimeni sa le zambiti “bastarzilor” daca nu o puteti face…dar daca nu le puteti intinde o mana de ajutor, scutiti-i de cuvintele care dor. Le e suficienta rusinea simtita inca de cand fac ochii mari in maternitate si sunt aratati cu degetul pe coridoare.

Un ultim gand: acei bastarzi, vor ajunge parintii altor bastarzi maine…nu toti au harul de a avea parinti credinciosi iar voi (nu ma refer la nimeni in mod special, ci la un “voi” general pe care fiecare e liber sa si-l insuseasca sau nu) nu faceti decat sa le deschideti drumul spre un asemenea stil de viata. Nu-i veti vedea in biserici pentru ca se vor simti judecati, pe buna dreptate…pentru ca desi ne laudam cu faptul ca judecam pacatul, ajungem sa indreptam spre EI degete acuzatoare. Ii veti vedea in schimb in “lume”…acolo sunt cei asemeni lor…care macar nu au pretentii de sfinti.

Un zambet,
Copila nascuta din curvie.
............................
Nu pot sa nu adaug inca un amanunt. In dimineata invierii, cind pina si ucenicii au plecat de la mormintul gol...numai Maria Magdalena inca zabovea...inca il mai cauta...oriunde ar fi fost si in orice stare L-ar fi gasit...pentruca dragostea ei pentru Domnul Isus o intrecea pe a tuturor celorlalti. De aceea Domnul Isus i se arata ei prima data. Asta ar trebui sa ne spuna...mult!!!

8 comments:

AICISIACUMACOLOCURAND said...

Surprised
==========

I was shocked, confused, bewildered
As I entered Heaven's door,
Not by the beauty of it all,
Nor the lights or its decor.

But it was the folks in Heaven
Who made me sputter and gasp
The thieves, the liars, the sinners,
The alcoholics and the trash.

There stood the kid from seventh grade
Who swiped my lunch money twice.
Next to him was my old neighbor
Who never said anything nice.

Herb, who I always thought
Was rotting away in hell,
Was sitting pretty on cloud nine,
Looking incredibly well..

I nudged Jesus, 'What's the deal?
I would love to hear Your take.
How'd all these sinners get up here?
God must've made a mistake.

'And why is everyone so quiet,
So somber - give me a clue.'
'Hush, child,' He said, 'they're all in shock.
No one thought they'd be seeing you.'

Judge Not!

~Author Unknown~
http://www.mountainwings.com/past/10151.htm

cella said...

Toata apreciera si respectul meu pentru mama acestei fete si ... sunt fara cuvinte in fata ei ca stie sa infrunte o realitate.
Am reinvatat azi ca nu-i treaba mea sa stiu toate povestile, nu-i treaba mea sa judec, nu-i treaba mea cum s-a intamplat si ce s-a intamplat.
Treaba mea e sa iubesc indiferent de trecut, de dureri, traume, masti ...

AICISIACUMACOLOCURAND said...

Bine zis CELLA!!
Ai scris gandurile mele!
Stiu ca nu le-ai copiat caci nu au fost exprimate in scris sau verbal, si ca Duhul Sfant care locueste si in tine si in mine ti le-a inspirat!
Multumesc ca tu ai fost prima care le-ai scris!
INVATAM SI REINVATAM MEREU!
DACA AVEM URECHEA DESCHISA ,ARE CINE SA NE INVETE .
EL CARE NE-A PROMIS CA NE VA INVATA TOTUL!
TOT CE NE TREBUIE CA SA FIM OAMENI MATURI SI SA NU RAMANEM LA STAREA DE COPII!
EL DORESTE FII SI FICE CARE SA II ADUCA SLAVA SI GLORIE !NU COPII CU BIBEROANELE IN MANA CU LAPTE SI LA 70-80 DE ANI!
Virginia

corina said...

rodica eu nu mai vorbesc insa vorbesc lacrimile mele care mi-au atins corzile sensibile ale sufletului.Cat de multe inimi cunoaste Dumnezeu....Si cat le iubeste iar eu nu stiu altceva decat sa judec.....

Elisabeth said...

Nu mai am alte cuvinte , dar sunt intru_totul de acord cu cele de mai sus.
Draga eenglimlach dupa ce am citit commentul tau, mi-au venit in minte atatea si atatea intamplari de-a lungul vietii si-apoi m-au incercat tot felul de sentimente pentru tine si mama ta. As fi vrut sa va strang in brate pe amandoua si sa va spun cat de mult va iubesc, chiar daca nu va cunosc. Impreuna cu prietenele noastre, care au comentat mai sus , cer binecuvantarea TATALUI nostru peste casa voastra. Ramaneti tari alaturi de EL.Si inca un amanunt, totdeauna vreau sa raman in tabara celor putini si sa fac asa cum face Domnul meu, sa nu ma uit la ce izbesc ochii, ci sa privesc dincolo. Asa sa ne-ajute Domnul.

Anonymous said...

Dragele mele (permiteti-mi sa va spun asa...desi am un vag sentiment ca mi-ati putea fi mai degraba mame, decat surori),

Eu invat in fiecare zi ca nu exista coincidente...ca nu exista "intamplari" fericite...exista numai oameni impinsi, ghidati de Dumnezeu si oameni mintiti de cel rau. Azi, citind cuvintele calde pe care le-ati asternut cu sensibilitate aici, Dumnezeu a gasit cu cale sa imi mangaie inima ranita.
Doamna Rodica, multumesc pentru vorbele frumoase...as vrea sa merit aprecierea, dar (si deja incep sa ma repet), zilele astea nu-s zilele mele cele mai bune, am cam clacat. Ma ridic, stati linistita.
Stiu ce vreti sa ziceti cu judecatul celorlalti...eu ma trezesc facand asta zilnic. Dar dincolo de scoarta, numai Dumnezeu citeste si scrie povestea vietii...si cel mai bine-i asa. De cate vorbe frumoase ne-am priva unii pe ceilalti, cat de imposibila ar fi dragostea frateasca daca am stii ce monstri ascund semenii nostri in inima...Nici asa nu-i chiar usoara...dar ne-ar putea fi infinit mai greu de atat.Bine ca numai Dumnezeu ne cunoaste...si nu ne da pe fata lucurile ascunse.
Am invidiat ani la rand familiile cu doi parinti...si le mai invidiez uneori...dar sunt multi tineri care imi invidiaza mama...si relatia pe care noi ne-am cosntruit-o in timp. Uneori cu cearta, alteori cu joarda, uneori cu pedepse...dar de cele mai multe ori, de vorba buna.
A stiut Dumnezeu cat sa ne incarce masura...si stie si azi.
Va sunt recunoscatoare pentru lacrimile varsate...le consider varsate impreuna cu mine...nu de mila noastra/a mea. Apreciez vorbele calde si binecuvantarea ceruta peste noi. Sa va asculte Dumnezeu si sa va rasplateasca bunavointa!

Un zambet, cu drag.

Eenglimlach

cella said...

crede-ma ca nu-ti pot fi mama ... inca nu am vartsa ;)) dar ii ok ;))
dar o imbratisare ce nu seamana cu aia materna iti pot da ;))

Rodica Botan said...

Va multumesc tuturora pentru gindurile impartasite...dragostea Lui Christos s-a simtit din plin aici...si ea ne-a facut sa ne uitam unele la altele cu asa sentimente curate si adevarate, cum greu se mai pot intilnii in zilele noastre.