29 May 2010

CU MARY ALICE WHALLEY ...IN INCHISOARE...

Acum citiva ani am fost intr-un retreat si am avut ca vorbitoare, o femeiusca marunta, cu un par lung, mama a vreo sapte copiii. O fetita cu down syndrom, iar fata cea mai mare misionara in Cambodgia, daca nu ma insel. Te-a convins din primele cuvinte ca nu vorbeste din auzite, ci din ceea ce a trait. Si Mary Alice Whalley, ca asta ii este numele ne-a povestit o seara intreaga cine a fost ea inainte de a-L cunoaste pe Christos. Si din cite am fost acolo adunate, cu experiente multe si venite din diferite paturi ale societatii…nu cred ca a fost vreo alta femeie sa fi venit de undeva mai jos decit ea. O Marie Magdalena a zilelor noastre.


Dar cind Christos a chemat-o la El si cind si-a schimbat drumul vietii…ce femeie minunata a devenit; si ce lucruri nemaipomenite poate sa faca…

Periodic de citiva ani primesc scrisori de la ea (e-mail) in care povesteste cu ce se ocupa. Si Mary Alice se ocupa de femeile din inchisoare. Linga Merced unde lucrez eu, este cea mai mare inchisoare de femei din California. Acuma o sa ziceti ca femeile nu sint atit de criminale cit sint barbatii…dar nu este adevarat. Sint femei acolo care se pot intrece in cruzime si rautate cu orice criminal. Exista ganguri de fete… exista multa ura si rautate si cruzime in oricine care nu-L are pe Christos.

Ca sa intelegeti un pic din ce am sa traduc trebuie sa va spun ca in inchisori, din cite am citit in articolele ei, exista un loc unde sint tinute cele mai rele detinute…si prescurtat i se spune SHU. Acuma, ea a mentionat mai de mult termenii care definesc acest loc, dar eu va spun doar ca SHU este o inchisoare in…inchisoare. Si exista un motiv precis pentru care femeile acelea ajung acolo. Ele sint un pericol pentru alte femei si pentru personalul inchisorii.

Mary Allen merge cu aparate de amplificare si le vorbeste de afara in fata celulelor lor, iar ele se uita doar pe gemulete si ii flutura cite o bucata de hirtie igienica in semn ca asculta.

In afara de ea, mai sint si alti capelani. Capelanul musulman, catolic - si prizonierele au chiar si servicii ale vrajitoarelor. Data trecuta cind am primit scrisoare de la ea , tocmai ne spunea ca vrajitoarele s-au pus afara la fereastra unde era ea in cladire si s-au apucat de dansat acolo si de facut galagie ca sa intrerupa studiile de Biblie ce se tineau inauntru. Daca noi aici in libertate avem de-a face cu duhurile necurate intr-un fel sau altul…imaginati-va ce ocupate sint duhurile alea rele si ce infuriate sint ca se vorbeste din Cuvintul Lui Dumnezeu pe teritoriul lor.

Am ajuns sa stiu cite putin despre personajele de care Mary Alice povesteste. Iata ce spune de data asta…

“Clasa de dupa amiaza…

Cum paseam vesela sa merg la Capela, pregatita sa invat “Cum sa pasim in Cuvintul care il vorbim”, iata ca o vad pe Linda. Saptamina trecuta arata grozav si se simtea mai bine. Cind am vazut-o m-am intors imediat catre ea…
-Oh…draga Linda i-am spus…nu arati de loc bine…Ce s-a intimplat?”
-Fiica mea a fost omorita, mi-a raspuns. Puscata in plina fata…chiar de sotul ei. Nu se stie nici unde este el si nici unde sint cei doi copii ( 10 si 13 ani)
Durerea ei m-a coplesit…am imbratisat-o, si printre lacrimi, tot ce am putut sa spun a fost…
-Oh Linda, Linda…sa ne rugam. Dumnezeu iti stie durerea, hai sa-I cerem confort si putere.
Dar vai…cit poate o persoana sa duca? Fata asta este al treilea copil al ei care este omorit, si al 5-a ruda pe care o pierde de cind este in inchisoare. Ea se va elibera la sfirsitul lui Iulie. Aceasta femeie are cancer terminal si spera sa traiasca pina va iesi din inchisoare sa guste inca odata libertatea…

Linda mi-a spus ca Dumnezeu a ajutat-o prin acest ordeal si ca ea l-a iertat pe ginerele ei – gratie studiului ce l-am facut despre iertare. Ofiterul de politie care a trebuit s-o instiinteze despre moartea fiicei ei, este acelasi ofiter care a instiintat-o si despre celelalte . El mi-a spus ca n-a vrut sa-i spuna…dar ca la urma Linda a ajuns sa-I incurajeze pe el. Cit de pretios poate fi acest lucru? El a mai intrebat-o daca vrea sa vada un psihiatrist sau un counselor…si ea i-a spus ca nu-i nevoie…”

………………

Am citit astazi pe nerasuflate scrisoarea lui Mary Alice. In orice stare ai fi , oricit de neagra si intunecata Valea prin care treci…cind citesti lucruri de felul celor de mai sus…iti revendici pozitia. Ce are Linda pe pamintul asta sa mai spere?…Nimic! Doar ca speranta ei nu mai este aici jos. Si nici inchisoarea si nici problemele si durerile vietii asteia nu-i pot fura bucuria de a sti ca apartine Lui Dumnezeu. Ca "ce cistig ar avea un om de intreaga lume daca isi pierde sufletul?…Si ce ar da un om in schimb pentru sufletul Lui?" Iar Linda, acolo dupa gratii, chiar suferind de cancer si chiar pierzindu-si pe rind pe cei dragi, nu pierde nadejdea ei in Christos…Ma simt rusinata de putina mea credinta si nadejde…Doamne inmulteste-le…si da-mi putere sa spun tuturora cit esti de bun si ce minuni faci Tu…

http://www.oakhurstevfree.org/whoweare/maryalicewhalley.scms

No comments: